Verano’s Dogs – Summoning the Hounds

Verano Dogs Summoning coverZrejme každý z nás pozná múdrosť, že by sme nemali posudzovať knihu podľa obalu. Otázkou však je, či to platí aj v prípade metalových albumov a ich grafických dizajnov. Veď uznajte sami, koľkokrát nás už samotný obal prichystá na spúšť, ktorá začne s prvými tónmi. Jedným z týchto prípadov je aj album Summoning the Hounds od kapely Verano´s Dogs.

Všetko okolo samotnej kapely a spomínaného albumu (vrátane obalu) je spojené so psou tematikou a mytológiou, a tak nikoho neprekvapí, že sa títo štvornohí priatelia človeka na malú chvíľu preniesli aj do úvodu titulnej skladby.

Potom to už začne. Apokalypsa, ktorú predpovedal už spomínaný obal – grindcorové šialenstvo okorenené o nejaký ten death metal valiace sa na nás od začiatku až do úplného konca. Z toho vyplýva len jediný možný rezultát- všetkých 10 songov sa na nás sype v rýchlom a besnom tempe, bez akéhokoľvek spomalenia a času na vydýchanie sa.

Verano´s Dogs nešetria naozaj nikoho, aj ten najotrlejší poslucháč sa stráca v záplave skvelých riffoch. Tie vytvárajú temnú a ťaživú atmosféru, ktorá sa na náš valí skutočne z každej škáry. Tie sú samozrejme doplnené aj nejakými melodickejšími pasážami, ktoré dokazujú nadhľad a cit pre detail hudobníkov, nakoľko nepôsobia vôbec rušivým dojmom, alebo nejak samoúčelne.

Svoj nadhľad kapela dokázala aj tým, že na playlist zaradila kratučkú pieseň Rabid Moments, grindcore v pravom slova zmysle. :-) Nemôžem opomenúť ani vokál v podaní Ulderica, ktorý predviedol skvelú a zaujímavú kombináciu čistého, ale zároveň agresívneho spevu resp. kričania.

A taktiež ma dosť zaujal aj textový koncept vystavaný okolo našich štvornohých miláčikov. Určite originálna myšlienka.

Nech to teda zhrniem, Taliansko možno nie je krajina, ktorú by sme mali spojenú s grindcorom, avšak Verano´s Dogs jasne dokazujú, že daný žáner tam má v malíčku minimálne jedna kapela.

Lineup:

  • Ulderico – spev, basa
  • Pompeo – gitara
  • Pablo – bicie

Hostia:

  • Alex Gore – vokál (skladba 3)
  • Demian – vokál (skladba 10)

Tracklist:

  1. Summoning the Hounds
  2. Keeper of Hades
  3. Bark at the Grave
  4. Mind Necropolis
  5. Cannibalism and Agriculture
  6. Holiday in Baskerville
  7. Rabid Moments
  8. The Hound (A Lovecraft’s Tale)
  9. Deadly Whisper
  10. The Rising of the Necrotic Hound

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Metal Age Productions

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/veranosdogs/
https://veranosdogs-map.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCPz3eV_4TeulM-mIMdvDxUQ

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *