Štartuje nový ročník súťaže Wacken Metal Battle Slovakia!

RUST2DUST, MIDNIGHT SCREAM, ANSTRATUS, RENAISSENSE a MORNA, sú slovenské kapely, ktoré si zahrali na gigantickom festivale Wacken Open Air. Túto možnosť máte opäť aj vy svojou skupinou.

Slovenská republika sa po ročnej pauze opäť vrátila do veľkej rodiny Wacken Metal Battle. Na budúcoročnom jubilejnom 30. ročníku Wacken Open Air (1. – 3.8.2019) si zahrá jedna kapela spod Tatier. A môže to byť práve tá vaša. Reprezentovať Slovensko, ale najmä ukázať sa pred fantastickými fanúšikmi, svetovými porotcami, rôznymi manažérmi a promotérmi, bude mať možnosť v auguste 2019 opäť jedna naša skupina.

Šiesty ročník súťaže Wacken Metal Battle Slovakia 2019 štartuje 1. novembra 2018 nultým kolom. To bude trvať tri mesiace, do 31. januára 2019. Počas tohto obdobia sa budú môcť slovenské metalové hudobné skupiny prihlasovať do súťaže. Víťazná sa predstaví v lete v celosvetovom finále priamo na pódiách legendárneho Wackenu.

O postupujúcich kapelách bude rozhodovať nekompromisná porota v zložení Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), Rudi Rus (Headbanger_FM), Adela Melová (Metalirium), Ľuboš „Hoyas“ Ducký (hudobník, promotér a redaktor) a Lukáš „Bukáčo“ Polák (Hlukoskop).

Wacken je snom každého metalistu

„Ak by som hral v dobrej kapele bez zmluvy so zahraničným vydavateľom, tak neváham ani sekundu a skúšam svoje šťastie vo Wacken Metal Battle. Tento festival je snom každého metalistu, je to skutočne mekka, do ktorej chcete aspoň raz za život zavítať a vidieť to všetko na vlastné oči. Či už z pohľadu fanúšika, alebo kapely, čo je samozrejme ešte oveľa, oveľa lepšie,“ približuje jeden z porotcov Rudi Rus, ktorý bol v Nemecku dva razy ako člen svetovej poroty.

„Veď si to skúste predstaviť. Dokonale zorganizovaný festival, o všetko je perfektne postarané, o každý detail vášho pobytu a účinkovania. Zahráte si pred stovkami fanúšikov z celého sveta, uvidíte zákulisie festivalu, stretnete sa s veľkými hviezdami na raňajkách, večeri či len tak hocikedy v priebehu dňa v bekstejdži. Je asi naivné dúfať, že vďaka tomu prerazíte a stanete sa veľkým menom európskej metalovej scény. Čo vám však viem stopercentne zaručiť, je letný festivalový zážitok, na ktorý nezabudnete do konca života,“ doplnil moderátor relácie Headbanger_FM.

Jednotlivé kolá

Porota vyberie na základe vašej hudobnej tvorby po 6 kapiel do divízie Východ a divízie Západ. Demograficky organizátori rozdelili Slovensko pomysleným stredom vo Zvolene a Banskej Bystrici, skupiny z týchto miest budú spadať do divízie Východ, všetko smerom na Západ už bude v divízii Západ.

Semifinálové kolá, počas ktorých sa úspešné kapely predstavia naživo porotcom a fanúšikom sa uskutočnia 13. apríla 2019 v bratislavskom klube Randal (divízia Západ) a 20. apríla v košickom Riders Pube (divízia Východ). V každom semifinále sa predstaví 6 skupín, z ktorých 3 najlepšie postúpia do celoslovenského finále, ktoré sa uskutoční 18. mája v banskobystrickom klube Tartaros.

Podmienky pre účasť v súťaži:

Hudobná skupina sa musí prihlásiť do súťaže od 1.11.2018 do 31.1.2019  na e-mailovú adresu: gigantpromotion@gmail.com

Musí  poslať v e-maili  tieto informácie:

– Názov kapely

– Žáner kapely (len metalové žánre budú akceptované)

– Fotka

– Link na stránku, kde je možné vypočuť si aspoň 2 skladby z ich tvorby.

– kontakty (e-mail + mobil + meno zástupcu kapely)

–  logo kapely

Kapela musí dokázať odohrať 30 minútové vystúpenie na živo (prezentovať môžete  len vlastnú       tvorbu).

Kapela súhlasí, že na živé vystúpenia pricestuje na vlastné náklady – takisto aj na WACKEN OPEN AIR.

Kapela nesmie mať uzatvorenú platnú zmluvu pre ďalšie nahrávky so žiadnym zahraničným vydavateľstvom.

Akceptujeme len lokálne vydavateľstvá.

Tešíme sa na vašu účasť v súťaži.

Fakty:

  1. Nulté kolo: začína od 1.11.2018 a bude trvať do 31.1.2019. Porota vyberie 12 skupín.
  2. Prvé kolo: divízia Východ (6 skupín) a divízia Západ (6 skupín) – živé vystúpenie pred porotou

Divízia Západ: 13.4.2019 – Randal club, Bratislava

Divízia Východ: 20.4.2019 – Riders pub, Košice

  1. Finále: postupuje 6 skupín (3 z divízie Východ a 3 z divízie Západ) – živé vystúpenie pred porotou

Finále:  18.5.2019 – RC Tartaros, Banská Bystrica

Text: Stanislav „Stillborn“ Černák – www.valhalla.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *