Nahum – Within Destruction

nahum within destruction coverMoravskí Nahum sa prihlásili svojim fans tretím dlhohrajúcim albumom Within Destruction, ktorý si v nasledujúcich riadkoch rozoberieme.

Titulná “Within Destruction” vás veľmi rýchlo vtiahne do deja. Po krátkom úvode sa na vás vyvalí skočný death metal poprepletaný thrashom. Krátke kvílivé sóla, nášup, dobre znejúca harmónia, spomalenie….pestrá paleta hudobných nápadov.

V dvojke “The Last Attack of Final Cataclysm” nás kapela vtiahne do vypúšťanej, silne melodickej pasáže, heavy metalového sólovania a zdvojených gitár, aby sa ku koncu vrátila k rýchlemu death metalu.

Naopak trojka “When the Sun Turns to Black” začína akusticky a čistým spevom, s notnou dávkou atmosféry, zakrátko sa však prevalí do rýchleho black metalového riffu.

Spomeniem ešte výborný death motív v päťke “Mother Death”, fantastickú úvodnú paľbu v “Grand Finale” a akustický záver albumu “Annihilated-All-Absolutely”, podporený sólovou gitarou, pokračujúci v ťaživom death metale.

Vyše 34 minút trvajúca nahrávka je teda veľmi pestrá, obsahuje množstvo pestrých motívov a riffov, podporených skvelými hráčskými výkonmi. Tie sú podporené prevažne hrubým, avšak zrozumiteľným growlom, striedajúcim sa so screamom a čistým hlasom. Práve spev je veľkým obohatením skvelej muziky.

Zvuk nahrávky je dokonalý. Nahrávalo sa v českých štúdiách, o mix a výslednú finalizáciu sa postaralo vychytené poľské štúdiu Hertz, takže záruka svetového znenia.Graficky je buklet zvládnutý veľmi dobre, úvodný motív je perfektný, nechýbajú texty, foto, skrátka skvelá práca.

Moje zhrnutie – fantasticky znejúci, pestrý death metalový album s presahom do ďalších štýlov, poctivá robota, ktorá si zaslúži vašu pozornosť

Lineup:

  • Pavel Balcar – spev
  • Tomash Nahum – gitary
  • Michal Kapec – gitary
  • Hanis Balcar – basa
  • Tom Brighter bicie

Tracklist:

  1. Within Destruction
  2. The Last Attack of Final Cataclysm
  3. When the Sun Turns to Black
  4. Between the Hammers of Doom s
  5. Mother Death
  6. United in Hate
  7. Whores of War
  8. Grand Finale
  9. Annihilated. All. Absolutely.

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: MetalGate

Youtube ukážka:

Linky:
http://nahum.cz/
https://www.facebook.com/pages/NAHUM/204827746216054
https://bandzone.cz/nahum

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *