Rosy Vista – Unbelievable

 rosy vista unbelievable cover Na Slovensku máme niekoľko kapiel, ktoré dlhý čas čakali na svoj plnohodnotný debutový album. Medzi ne patria hlavne heavy/hard rockoví Dereš, alebo košickí technickí death metalisti Mordum.

No ale aj v zahraničí sa nájdu podobné formácie. Jednou z nich je aj  Rosy Vista z Nemecka.

Prvenstvá

Mladším čitateľom ich meno zrejme veľa nehovorí no tí starší možno vedia, že v 80tych rokov si dievčatá vyrazili aj do komunistického Československa. Tu odohrali niekoľko koncertov s legendou Citron. Jeden ich singel vydal aj Supraphon.

Každopádne ide o prvú, čisto ženskú hard/heavy bandu v nemeckej histórii. Okrem iného sa v ich zostave sa na istý čas mihla aj sestra bratov Schenkerovcov zo Scorpions. No po debutovom EP You Better Believe It! (1985) a dvoch singloch Sound of your Love / Tables are Turned, Tables Are Turned / Rocking Trough the Night (1986) sa po nich nadlho zľahla zem.

V 2002 bol pokus o reunion, plnohodnotný debut so symbolickým názvom Unbelievable však vychádza až tento rok (konkrétne 8. februára).

Staré a nové piesne

Dokopy obsahuje 12 skladieb. Medzi nimi sú aj tie, ktoré sa objavili na spomínanom EP, šesť nových kúskov plus cover Born to Be Wild. Už pri prvých tónoch úvodnej Crazy si všimnete, že zub času sa rozhodne nepodpísal na hráčskom umení ,,dám“.

Marina Hlubek stále dokáže poriadne udrieť do bicích, nová členka Angela Mann je mimoriadne schopná basistka, gitaristka Anca nič nestratila zo svojej zručnosti a farbu hlasu speváčky Andrey Schwarz si určite zamilujete.

Taktiež stále dokážu zložiť poctivé hard rockovky, ktoré občas presahujú až do metalového žánru (Master of Control). Slušnou dávkou kvality disponujú aj pomalšie kúsky – Sadistic Lover, Sound of Your Love, Until I’m Satisfied, Too Much Feeling.

Konečný verdikt

Čiže aj keď už uplynulo skoro 36 rokov od založenia Rosy Vista, vydanie debutového full albumu je nepochybne skvelou voľbou. Viac ako 49 minút skvelej hard/heavy rockovej muziky určite nie je na zahodenie. Ešte lepšie by bolo ak by toto leto Anca a jej družina zavítali aj do našej krajiny.

P.S.: Hopatina je rocková verzia piesne, ktorú Anca Graterol napísala pre svoju prvú kapelu Catena v mladom veku.

Lineup:

  • Andrea Schwarz – spev
  • Anca Graterol – gitary
  • Angela Mann – basa
  • Marina Hlubek – bicie

Tracklist:

  1. Crazy
  2. Sadistic Lover
  3. Master Of Control
  4. Too Much Feeling
  5. Tables Are Turned
  6. Until I’m Satisfied
  7. Hopatina
  8. Poor Rosy
  9. Sound Of Your Love
  10. Rockin’ Through The Night
  11. Changin’ My Mind
  12. Born To Be Wild

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Steamhammer / SPV

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/rosyvista/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *