Marcel Dubinský (Guzzle Booze) – ,,Žijeme si svoje nudné stereotypné životy a čakáme na to, kedy z nás bude Mötley Crüe”

marcel bubenik guzzlePribližne pred troma rokmi sa v Banskej Bystrici zrodila thrash/speed metalová kapela Guzzle Booze. A koncom minulého roka im pod hlavičkou známeho vydavateľstva Support Undeground vyšiel debut – 6 skladbové EP Maniacs. Dvaja ich členovia v minulosti pôsobili v známej thrashovej partičke Acid Force. Okrem toho sa v ich zostave mihol aj ďalší člen A.F. gitarista Andrej. Okrem toho sú personálne prepojení aj s bandou Bloody Redemption – ich spoločným členom je basák Maňo. Toľko na úvod, viac už bubeník Marcel Dubinský:

Čauko. Tak kapela Guzzle Booze vydala debutové EP Maniacs. Na úvod povedz niečo o procese jeho vzniku.

Marcel Dubinský: Čauko. O tomto albume sme už snívali dlho a boli sme veľmi radi, že sa nám ho konečne podarilo vydať,  za čo z veľkej časti vďačíme Support Underground. Nahrávať sme začali v lete 2017 v SPK studio.

Doslova v hodine dvanástej sme sa dostali pod krídla Support Underground. Trvalo nám to dosť dlho, no dotiahli sme to do úspešného konca a zrodilo sa naše prvé EP.

Ako by si ho popísal fanúšikom? Čo môžu očakávať?

Marcel Dubinský: Na úvod asi potešíme každého fanúšika Megadethu. Práve táto kapela bola našou najväčšou inšpiráciou a je to tam dosť cítiť. Nie je to však všetko. Keďže každý člen je z iného súdka, naša hudba je dobre okorenená rôznymi prvkami. Každý si u nás nájde svoj kúsok raja.

Osobne ma dosť zaujal obal albumu. Mohol by si povedať o ňom niečo viac? Čo má predstavovať?

Marcel Dubinský: Obal nám kreslila jedna šikovná baba, ktorej tvorbu som sledoval na Facebooku. Nájdete ju pod menom Dhomth.

Cieľom celého coveru bolo odlíšiť sa trochu od toho klasického thrash metalového štýlu. Snažil som sa nájsť cestičku k našej vlastnej vizuálnej originálnosti. Celý cover má súvisieť s názvom albumu a zároveň aj s prvou piesňou.

Album bol vydaný pod hlavičkou Support Underground. Ako vznikla táto spolupráca?

Marcel Dubinský: Na toto vydavateľstvo sme prvýkrát narazili za čias, kedy sme ešte ja a Feky fungovali v kapele Acid Force. Museli by sme sa vrátiť na začiatok, kedy sme na vlastnú päsť pustili do sveta EP Towards the Nuclear Load. Po čase sa nám Koník ozval sám s tým,  že nás chce vydať pod sebou. Spolupracovalo sa nám s ním naozaj skvele. Preto to bola naša jasná voľba aj s Guzzle Booze.

Tvorba muziky

Ako to u vás vyzerá so skladaním hudby? Na skladbách sa podieľate všetci alebo máte „dvorného“ skladateľa?

Marcel Dubinský: Každý jeden z nás pri tvorení dosadí do každej pesničky to najlepšie. Vždy sa zapájame všetci,  keď sa tvorí niečo nové.Platí u nás však jedno pravidlo a to že „nikto nikdy nevymyslí song, ktorý by Feky neupravil podľa seba“.

A čo sa týka textov, tak tam je to s autorstvom ako? Čo je hlavným zdrojom inšpirácie?

Marcel Dubinský: Texty som skladal aj ja, ale v poslednej dobe to nechávam na Fekyho. To, čo zložil on si vedel do riffu zakomponovať lepšie ako to, čo dostal nadiktované. Čo sa týka inšpirácie, tá pramenila z bežného života každého z nás. Väčšinou to bolo niečo, čo sme si prežili alebo niečo, čo nás zaujímalo alebo trápilo. Život sám tvorí tie najlepšie rýmy.

guzzle booze kapela 2023

Koncerty

A čo koncerty? Kde vás budú môcť ľudia vidieť?

  • 23.2.2019 Zlaté Moravce
  • 29.3.2019 Banská Bystrica Tartaros klub
  • 11.5.2019 Hnúšťa La Liberte Fest
  • 7.9.2019 Lhotka Hell on Lhotka
  • 21.9.2019 Žilina Thrash nie je trash

Určite sa pridajú aj ďalšie pre bližšie info sledujte našu stránku na Facebooku.

Minulosť

 Mohol by si povedať niečo o histórii kapely? Kedy a za akých okolností vznikla?

Marcel Dubinský: Korene Guzzle Booze siahajú až do roku 2014, kedy sme mali náš úplne prvý koncert ešte pod menom Vulgarity. Ja a Feky (gitara,spev) sme sa spoznali na strednej škole. Keď som na ňu prišiel študovať hneď som sa dostal medzi partiu hudobníkov, ktorí v škole mali skúšobňu,  keď doštudovali zdedil som ju.

Ostalo už len nájsť skvelú partiu a skúsiť konečne niečo vlastné. Tam sme sa s Fekym zoznámili a hneď nám to spolu išlo. Ako sa vraví láska na prvý pohľad (haha).  😉 Pozliepali sme pár vlastných pesničiek, ale vtedy sme boli ešte mladí a sprostí, a nevedeli sme sa veľmi dostať do popredia. Vulgarity začalo aj skončilo prvým koncertom.

V tom období som ako prvý dostal ponuku ísť a založiť niečo s Andrejom, a Teom. Z toho vznikol legendárny Acid Force. To bola moja najväčšia skúsenosť v živote a zároveň škola života. Po úspešnom prehováraní sme k nám pritiahli aj Fekyho na druhú gitaru. S chalanmi sme splodili EP Towards The Nuclear Load.

Ako sa naše cesty rozišli netrvalo dlho a s Fekym sme sa vrátili k našim starým veciam. Za čas strávený v Acid Force som nesmierne vďačný. Vďaka tomu sme sa konečne dokázali postaviť na vlastné nohy a posunúť sa ďalej. Do boja s nami sa pridal Maňo a neskôr súhlasil aj Andrej,  že k nám zasadne na gitaru. Bohužiaľ, to však bolo všetko časovo náročné, tak sa s nami po nahrávaní rozlúčil a nahradil ho Samko.

Guzzle Booze dýchal, odkedy sa s Fekym poznáme, no rozkvitnúť sme ho nechali len teraz. Pre mňa osobne bol najväčší sen mať kapelu. Stáť na pódiu, baviť ľudí, tvoriť vlastnú muziku, realizovať sa a hlavne ujsť z každodenného stereotypu. Preto táto kapela existuje, a pretože nič iné nevieme. 🙂

Rozchod s Acid Force

Prečo ste ty a Feky opustili Acid Force?

Marcel Dubinský: Feky sa rozhodol sám, že kapelu opustí. Z jeho strany to asi nikdy nebolo to práve orechové. On vždy chcel tvoriť iné veci ako Acid a asi tam bol ten najväčší kameň úrazu. Čo sa mňa týka, tak to bola horšia kapitola.

Za to, že sa moje cesty s Acidom rozišli si môžem sám, lebo môj prístup ku kapele nebol taký, aký by mal byť. 🙁

Bolo to príšerné obdobie v mojom živote, kedy som musel riešiť kopec osobných sračiek (krajšie sa to nedá nazvať), zapíjal som depresie alkoholom a to si nakoniec vybralo svoju daň. Proste som musel padnúť na hubu a znova sa pozbierať. Pre mňa je GB aj nová šanca napraviť to, čo som v minulosti zanedbal.

Bežný život

Mohol by si povedať niečo o vašich životoch pomimo kapelu?

Marcel Dubinský: Ja a náš basák Maňo pracujeme spolu v jednej firme. Feky žije v Brne, kde aj pracuje a naše mláďa Samko sa pripravuje na maturitu. Žijeme si svoje nudné stereotypné životy a čakáme na to, kedy z nás bude Mötley Crüe. 🙂

Ako osobne vnímaš slovenskú metalovú scénu, obzvlášť potom v okolí BB?

Marcel Dubinský: Myslím si, že u nás naozaj veľmi záleží na tom, aké má kapela meno. Ak je skvelá kapela a ľudia ju poznajú, je jasné, že na koncert príde hojne nôh. Bystrica vie byť aj prísna, ale vie sa aj odvďačiť. Ja som osobne nemal nikdy problém.  Až na pár koncertov  sme mali vždy dostatok fanúšikov pod pódiom, za čo som nesmierne vďačný.

Obzvlášť po poslednom koncerte, ktorý sme zahrali v klube Tartaros. Nebola núdza o priazeň publika aj napriek tomu, že o pár metrov ďalej sa hrala spomienka na Lemmyho. Máme naozaj silnú fanúšikovskú základňu, čo nám dodáva silu ťahať to ďalej.

Tak, to bola posledná otázka. Ďakujem ti veľmi pekne za odpovede a zároveň by som ťa rád poprosil o odkaz pre čitateľov.

 Marcel Dubinský: Ďakujeme za rozhovor a za podporu na stránkach.

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.youtube.com/channel/UC4ktftw4sOPdmDdOxCrMKAw
https://www.facebook.com/GuzzleBooze/
https://www.facebook.com/GuzzleBooze/
https://www.instagram.com/guzzle_booze/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *