Melissa – Taverna

Melissa Taverna coverNa odchody členov reagujú kapely rôzne. Niektoré vynakladajú veľké úsilie aby stabilizovali zostavu, niektoré to zabalia a môže sa stať aj to, že zmenia pôvodne plánovaný hudobný štýl. Niečo pod. sa stalo českej formácii Melissa z Kutnej Hory.

Jej pôvodným žánrom mal byť folk metal. No bohužiaľ trpela ťažkou personálnou nestabilitou, až sa gitarista Petr Kohoutek rozhodol prejsť na akustickú/medieval muziku. Kontakt s metal/rock svetom však nestratili.

Minulý rok absolvovali niekoľko vystúpení s Blazem Bayleym a Thomasem Zwijsenom. Na konte majú niekoľko mini-albumov, jeden inštrumentálny album a tento rok vydali CD Taverna v krásnom digipackovom balení.

Nájdeme na ňom dokopy 11 piesní – 8 spievaných, 3 inštrumentálky. Akustická poloha Melisse veľmi svedčí. Okrem gitary majú veľký priestor aj husle. Petr aj huslistka Lída Hájková majú jednoducho talent na krásne melódie.

Netreba zabudnúť ani na anjelský hlas speváčky Lucky Strnadovej. Ten je doslova balzamom na dušu.  Ako som naznačil v hudbe nechýbajú stredoveké motívy, texty sa však týkajú rôznych tém.

Aj keď metal a rock sú našimi najobľúbenejšími žánrami, mnohí z nás si občas potrebujeme oddýchnuť od ostrých gitár a dunivých bicích. Klávesak Andrej Kutiš z Castaway raz pekne povedal – ,,Pre mňa je  metal v podstate výrazový prostriedok, ktorý mám rád, niečo ako chilli v kuchyni. Keby som však jedol všetko len pikantné, tú ostrosť by som určite nedokázal tak oceniť“.  Taverna od Melissy je skvelou voľbou na takýto oddych.

Lineup:

  • Lucka Strnadová – spev
  • Lída Hájková – husle
  • Petr Kohoutek – gitara
  • Adam Langr – djembo, tamburína

Tracklist:

  1. Jarmark
  2. Hlas srdce
  3. Průvodce
  4. Medovina
  5. Nemeton
  6. Obzory
  7. Šaty z plamenů
  8. Taverna
  9. Nevěsta (bonus version)
  10. Řeka
  11. Děvečka

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://melissamusic.cz/
https://www.facebook.com/melissa.officialsite/
https://bandzone.cz/melissakutnahora
https://www.youtube.com/channel/UCIfIK1CQvra37aVG1Jsn4vA?view_as=subscriber

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *