Wolfarian – Beyond the Ninth Wave

Prelom rokov 2018/2019 bol voči mne, čo sa českého folk metalu týka viac než štedrý. Jedným z albumov, ktoré som dostal bolo aj CD Beyond the Ninth Wave od úderky Wolfarian.

Všetko odštartuje titulnou skladbou, čisto inštrumentálnym kúskom, ktorý nás pripraví na cestu do stredoveku. No a aby sme sa nebáli, tak sa k stredovekej hudbe pridá v druhej skladbe (a prakticky vo všetkých)

Dhá Lasair  obsahuje aj nejaký ten metal. Vypichol by som znova umnú a perfektne fungujúcu spoluprácu čistého ženského vokálu a mužského growlu. To isté sa dá povedať aj o vyvážení metalových a folkových elementov.

Ďalšie plusové body idú za celkovú kompozíciu piesne. Nejedná sa o žiadnu trojakordovú odrhovačku, ktorá splynie so všetkým, čo ste kedy v živote počuli. Nie, Wolfarian na to idú rafinovanejšie a inteligentnejšie, a tak máme možnosť počuť rýchlejšie pasáže, aby sme následne trochu spomalili, nechali priestor pre flautové sólo, znova pritvrdili…

Rovnaké to je aj s emóciami.A ako oduševnený fanúšik doom metalu by som rád pochválil množstvo skvelých melancholických úsekov, napríklad úvod songu The Valley. Ak však hľadáte niečo divokejšie, skúste takú Not Today, ktorá rozhýbe zrejme každý kúsok vášho tela.

Máte chuť spomaliť a nechať sa unášať pohodovou folkovou muzikou? Tak je tu pre vás Fáilte, čisto inštrumentálny kúsok. No a ak ste fanúšikom výpravných a epických songov, posledná doslova lahôdka Farewell, bude pre vás to pravé orechové.

Takže, ako môžete sami vidieť, zrejme každý si tu niečo nájde. Či už patríte medzi fanúšikov tvrdej hudby alebo vás oslovia skôr výborné husle či flauta. Každý jeden zo zúčastnených predviedol výborný výkon, a tak je veľmi ťažké nájsť nejakú chybu.

Ďalší skvelý album z našej (česko-slovenskej) možno malej, avšak bohatej scény.

Lineup:

  • Hana Hrubešová- spev
  • Karel Peltán- spev
  • Radek Krejčí- klávesy
  • Tonda Buček- gitara
  • Hana Osifová- flauta
  • Pavel Křenek- husle
  • Martin Havliček- basa
  • Tomáš Jaluvka- bicie

Hostia:

  • Jakub Janků – basa

Tracklist:

  1. Beyond the Ninth Wave
  2. Dhá Lasair
  3. Old Traveller
  4. The Valley
  5. Not Today
  6. Fáilte
  7. The Moon and the River
  8. Beneath the Hill
  9. Farewell

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka: 

Linky:
https://wolfarian.webnode.cz/
https://www.facebook.com/Wolfarian/

Hodnotenie: 5,5/6  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *