Symfobia – The Smog of Tomorrow

symfobia the smog coverOd vydania debutu Way of the Queen sa kariéra nitrianskych symfonikov Symfobia slušne rozbehla. Množstvo vystúpení na Slovensku aj v Čechách a doslova zástup fanúšikov.

Na tento úspech nadviazali 2. marca vydaním nasledovníka spomínaného počinu – The Smog of Tomorrow. Ako už vieme, toto CD bolo pomyselnou rozlúčkou s jednou zo speváčok – Petrou Hasarovou.

Zmeny

Čo si všimnete po vložení CD do prehrávača? Tak v prvom rade to, že kapela neuveriteľne dozrela. Nadobudli väčšie skladateľské a aranžérske skúsenosti. Taktiež sa rozhodli fungovať trochu iným systémom ako na debute.

Už to nie je hlavná speváčka Erika plus 7 vokalistiek, ale dve hlavné speváčky čiže už spomenuté Erika Strečková (s príjemnou farbou hlasu) a Petra Hasarová (s vyššie položeným hlasom). Tie vkusne dopĺňa profesionálny mužský spevácky zbor. Dané zmeny treba len a len pochváliť. Vďaka tomu ich muzika osloví aj ľudí, ktorým spomínaný debut nesadol.

Treba pochváliť aj nového bubeníka Viliama Putza. Predošlý síce nebol zlý, Viliamov štýl však do muziky Symfobie viac sedí.

Štýlovo samozrejme ostali pri ,,nightwishovskom symfonickom metale“ (prirovnanie myslím samozrejme nadnesene) – teda gitarách doplnených mohutnými klávesmi a energickej rytmike. Nechýbajú vydarené melódie a ak sledujete dianie okolo dám a pánov tušíte, že sa tu nachádza aj menší bonus.

Nim je slovenská verzia skladby From the Ashes pod názvom človek. Slovenčina k týmto Nitranom pasuje. Do budúcnosti by mohlo byť podobných kúskov viac. Na angličtinu by však úplne zanevrieť nemali.

Rozsudok

The Smog of Tomorrow je jednoznačne krok správnym smerom. Dámy a páni zo Symfobie sú na najlepšej ceste na špičku slovenskej scény.

Lineup:

  • Erika Strečková – spev
  • Petra Hasarová – spev
  • Milan Sitár – gitara
  • Peter Varga – gitara
  • Peter Bugár – basa
  • Viliam Putz – bicie

Hostia:

  • Jimi Cimbala – gitary
  • Spevácky zbor Echo (vedúci pán Saray)

Tracklist:

  1. Intro / Hungry
  2. Bury It
  3. Atlantis
  4. I’m waiting
  5. Into the Night
  6. From the Ashes
  7. Smog of Tomorrow
  8. Dust
  9. Everything’s Possible
  10. Flowing
  11. From Survivor to Creator
  12. Človek

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.symfobia.sk/
https://www.facebook.com/pages/Symfobia/917048024996628/
http://bandzone.cz/_84971/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *