Marturos – Nameless

marturos nameless coverAj keď vo svete sú tzv. female fronted kapely bežným javom, na našom malom Slovensku nie sú až tak rozšírené.

Najznámejšími sú samozrejme Mysterious Eclipse, niektorí možno pamätajú aj popradských Sandbridge (ktorí sa ináč znovu rozbiehajú) a tí ktorí chodia pravidelne na koncerty (alebo sledujú metalové stránky na internete 🙂 ) určite prišli do styku s Prievidžanmi Marturos.

Fungujú od roku 2015 a darí sa im koncertovať s interpretmi ako Tyr, Marco Mendoza a podobne. Na začiatku februára vydali pod známym vydavateľstvom Support Uneground debutový album Nameless. Mikrofón u nich obsluhuje speváčka, ktorá si hovorí Maggee Marturos.

Melódie?

V oficiálnom texte od spomínaného vydavateľstva boli označení ako ,,prievidzskí melodici“, no už pri prvej skladbe Angel of Life si všimnete, že dáme a pánom nie je cudzí ani thrash metal. Celkovo si prichystali až 10 skladieb v celkovej dĺžke 52 minút a 18 sekúnd.

Poslucháča sa snažia zaujať hlavne takou ,,mladíckou dravosťou“ a vedia umne pracovať aj s rytmickými zvratmi. Bohužiaľ CD má aj niekoľko nedostatkov. Sem tam výrazne počuť, akým kapelám fandia ,,Magge a chlapci“ (Metallica, Nervosa…) a hlavne jej spev je v niektorých piesňach trochu neprirodzený. Hlavne, ak sa pokúša tlačiť na pílu alebo o chrapľavý hlas (napr. už zmienená úvodná Angel of Life).

Týmto samozrejme netvrdím, že nevie spievať . Do niektorých piesní sa jej hlás náramne hodí (titulná, Midnight Dreams…). Len nezaškodilo by sa však viac ,,krotiť“.  Vďaka svojmu speváckemu štýlu by mohla byť pekným poznávacím znamením kapely.

Konečný verdikt

V každom prípade je Nameless slušným štartom a celkovo Marturos majú svoj potenciál. Do budúcnosti však bude treba odstrániť zmienené nedostatky.

Lineup:

  • Maggee Marturos – spev
  • Roman Kevický – gitara
  • Adrián Rajnoha – gitara
  • Juraj Ondrejmiška – basa
  • Matúš Minich – bicie

Tracklist:

  1. Angel of Life
  2. Nameless
  3. Liar
  4. This Way Leads Somewhere
  5. I’m Lucifer
  6. Midnight Dreams
  7. It’s not me
  8. This is not a Song, it’s Crying for Help
  9. Superheroes of Tomorrow
  10. The Magican

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Support Underground

Youtube ukážka:
r

Linky:
https://www.facebook.com/marturosofficial/?epa=SEARCH_BOX
https://bandzone.cz/marturos

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *