Pavel Korený, Martin Zrna (Zodiac) – ,,Nové album Starving for Flesh bude asi tvrdší a trochu rychlejší…”

pavel koreny gitarista

pavel koreny gitaristaZačiatkom apríla českí death/thrasheri Zodiac vydali nástupcu posledného albumu Breathe the Darkness z roku 2009. Jeho názov je Starving for Flesh. V podstate pokračuje tam kde predchádzajúci, no kapela sa rozhodla trochu pridať na rýchlosti. Viac slov povie gitarista Pavel Korenený a pár slov povie aj bubeník Martin.

Ahoj, ako majú členovia kapely Zodiac?

Pavel Korený: Ahoj, máme se výborně. Nedávno jsme dodělali naší poslední desku a už se začínají objevovat první pozitivní ohlasy. 😉

Nedávno uzrel svetlo nový album kapely Zodiac – Starving for Flesh. Na úvod sa spýtam aký bol proces jeho vzniku?

Pavel Korený: Skladby na CD vznikaly postupně od našeho posledního alba Breathe the Darkness z roku 2015. Snažíme se nestát na místě, abychom to nové album posunuli vždy o kousek víš. Jestli se nám to podařilo, uvidíme. V listopadu a prosinci roku 2018 jsme desku konečně natočili.

V čom sa líši oproti predchádzajúcim albumom?

Pavel Korený:  Největší rozdíly?  Nové album Starving for Flesh bude asi tvrdší a trochu rychlejší pokud srovnáme předchozí desku Breathe the Darkness a  více pozornosti jsme věnovali i obalu.

Album je v šesti stránkovém digipacku a tentokrát jsme do něj vložili i kompletní texty v angličtině aby fanoušci a  my  věděli o čem ty skladby vůbec jsou. Smích

Osobne ma dosť zaujal cover albumu – Canibalism in Brazil engraving od Theodora de Bry. Ako vznikla celá táto myšlienka použiť tento obraz?  Má spojenie tohto obrazu s vašou hudbou aj nejaký hlbší podtón?

Pavel Korený: Jestli tě zaujal, tak to je přesně to, čeho jsme chtěli docílit… No a taky se nám to líbilo a  hodilo k některým textům a skladbám.

Hned  k úvodní skladbě se stejným názvem jako album samotné, ke které jsme udělali nove lyrics video a některé postavy z obalu jsme do něj použili.

Ještě k té druhé otázce, Hlubší podton?  Pokaždé  si říkáme , že teď uděláme nějakou  milou, pěknou, pozitivní píseň , no a pak z toho téměř vždy vypadne masová devastace. Tak asi ano , má to hlubší podtón. 😉

Chystané koncerty

Čo koncerty? Kde vás budú môcť ľudia vidieť?

Pavel Korený: Koncerty samozřejmě budou,  už se na některých pracuje, teď jsme tedy měli několika měsíční pauzu, abychom dodělali v klidu nové CD. Taky děláme každý rok  svůj malý fesťák  Metal Open Air, tak tomu se taky chceme věnovat a tam také proběhne hlavní křest nového alba.

Pak už by měli být na řadě další koncerty, které co nevidět zveřejníme.

Je v pláne navštíviť aj Slovensko?

Pavel Korený: Asi tak,  určitě se tomu nebráníme, pokud bude příležitost, rádi přijedeme. 😉

zodiac kapela 2019

Minulosť-prítomnosť 

V histórii vašej kapely je možné nájsť dlhšie obdobie hybernácie. Ako a kedy prišiel impulz dať znova kapelu dokopy?

Odpovedá bubeník Martin Zrna: To bylo po našem prvním CD I love You. V roce 2000 přišlo vyhoření a půlka kapely odešla, vlastně skončila. Zůstali jsme jen dva a nastala otázka co s tím dál.

A jelikož nás hrát bavilo a pořád baví, tak jsme začali hledat nové muzikanty, což nebylo zas tak úplně jednoduché, ale povedlo se, přišel k nám kytarista Pavel. S basou to bylo trošku složitější, vystřídalo se několik lidí, až přišel Jirka s který s námi nahrál poslední dvě alba Breathe The Darkness 2015 a ted  Starving for Flesh.

Teď mě tak napadá, on vlastně jen tak nepřišel, za tu dobu co jsme nehráli a znovu se pokoušeli vstát, tak dorostl z kloučka do basáka.. smích.  Protože je z nás nejmladší.

Po období spánku ste úplne prešli z češtiny na angličtinu. Čo bolo hlavným dôvodom na zmenu?

Pavel Korený: Ona to byla poměrně dlouhá doba , událo se spoustu změn a tahle byla jedna z nich. Přijde nám že growling lépe zní v angličtině než česky  a lépe to jde napasovat do skladeb.

Je v pláne plne ostať pri angličtine aj do budúcnosti?

Pavel Korený: Vypadá to že ano. Myslím že jsme měli  takový nápad,  udělat skladbu  v češtině, ale zatím je to jen v tom šuplíku😉

Ako by si popísal českú metalovú scénu?

Pavel Korený: V Česku je spousta dobrých metalových kapel, o kterých lidi ani pořádně neví. Lidi chodí málo na klubové akce, ale zato se u nás velmi daří komerčním, mediálně provařeným festivalům.

Mohol by si povedať niečo o živote členov pomimo hudbu?

Pavel Korený: Tak touto otázkou  jsi nás trošku zaskočil, to samozřejmě můžu, ale není to nic ojedinělého. Prostě rodina, práce…,tak to máme všichni. No to co zná většina muzikantu u nás i u vás. Muzika je náš životní koníček, tak se stejně dost prolíná do běžného života.

Tak touto otázkou sme došli na koniec rozhovoru. Ďakujem veľmi pekne za odpovede, a zároveň by som ťa chcel poprosiť o odkaz pre fanúšikov.

Pavel Korený: Děkujeme všem za podporu a účast na koncertech.

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.zodiac-band.com/
https://www.facebook.com/ZodiacCZ/
https://www.youtube.com/channel/UCGNK-KyjYD0S2pBiEdLhTsQ/
https://zodiac-metal.bandcamp.com/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *