Majestica – Above the Sky

Majestica Above the coverMnohí melodici boli smutní, keď sa po platni A New World (2013) zoskupenie Reinxeed vytratilo zo scény. Leader Tommy Johansson sa však pred časom rozhodol (popri fungovaní v Sabatone) opäť rozbehnúť aj vlastnú kapelu.

So sebou zobral aj dvoch parťákov, gitaristu Alexa Oriza a basáka Chrisa Davida. Pravdepodobne chceli začať s čistým štítom. Názov Reinxeed si zmenili na Majestica.

Veľký comeback?

Začiatkom júna prišiel na svet ich comebackový album Above the Sky. Okrem Tommyho sa na ňom podieľal ďalší ,,hviezdny muzikant“ (aj keď v pozícii hosťa). Bicie party nahral starý dobrý Uli Kusch, známy napr. z Gammy Ray, Helloweenu, Masterplanu a ďalších….

V propagačných textoch bol A.t.S. označovaný za skvelý materiál pre ľudí, ktorí majú radi bandy ako Helloween, Stratovarius a podobne… Už prvá, titulná skladba je toho dôkazom. Rýchle tempo, rôzne polohy Tommyho hlasu (nízke, stredné, ale aj poctivý ,,ječák“), chytľavé refrény, melódie, symfo prvky a podobne.

Navyše Uli nič nestratil so svojho talentu – škoda, že nebude riadnym členom Majesticy. Čo viac si môže typický melodik priať? Dokonca tu nájdeme aj trochu ,,neoklasiky“. Do piesne Father Time na pozícii 9 je zakomponovaný aj úryvok z Kankánu.

Disco metal?

Chlapci to našťastie nepreháňajú s elektronikou. Nahrávka síce znie moderne, ale nejaký ,,disco metal“ (ala Beast in Black, Dreamtale) tu našťastie nenájdeme.

Za určité odklonenie od typického melodického power/speed metalu sa dajú považovať kúsky Night Call Girl a možno aj Mötley True. Zrejme snaha o jednoduchší hit. Tie nie sú zlé (na koncertoch budú určite fungovať), poklady albumu však treba hľadať inde (už zmienené Father Time alebo záverečná hymna Alliance Forever…).

Zhrnuté a podčiarknuté 

Návrat na scénu sa Tommymu a spol. určite vydaril. Ak nemáte radi moderné bandy typu Gloryhammer, Powerwolf a vaše srdce, a uši túžia po poctivom melodickom power/speede, tak Above the Sky je pre vás skvelou voľbou.

Lineup:

  • Tommy Johansson – spev, gitary, klávesy
  • Alex Oriz – gitary, doprovodné vokály
  • Chris David – basa, doprovodné vokály

Hostia:

  • Uli Kusch – bicie

Tracklist:

  1. Above the Sky
  2. Rising Tide
  3. The Rat Pack
  4. Mötley True
  5. The Way to Redemption
  6. Night Call Girl
  7. Future Land
  8. The Legend
  9. Father Time (Where Are You Now)
  10. Alliance Forever

Bonusy:

  1. Future Land
  2. Spaceballs (The Spinners cover)

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube link:

Linky:
https://www.facebook.com/Majesticametal/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *