Powerwolf, Symfobia; 26. jún 2019; Spoločenský pavilón – Košice

Leto je charakteristické početnými festivalmi, ktoré zakaždým navštívi množstvo priaznivcov dobrej hudby. To ale neznamená, že samostatné koncerty nikto nenavštevuje. 26.6.2019 v košickom Spoločenskom pavilóne vystúpili power metaloví vlci – Powerwolf. Predskokanmi boli Nitrania – Symfobia.

Mnoho košických akcií sa hrá v celoslovensky známom Collosseu, preto sme si najprv mysleli, že naše kroky povedú tam. Nakoniec sme si však uvedomili náš omyl a v stredu sa nám podarilo zaparkovať neďaleko miesta konania.V duchu ma zaplavil pocit šťastia podobný tomu, ktoré cíti dieťa, keď sa blížia Vianoce.

Pre mnohých z nás sme týmto odštartovali už spomínanú sezónu koncertov a festivalov, ktoré sa na nás ročne hrnú ako lavína. Avšak takouto lavínou sa radi necháme pochovať, keďže z nej vyjdeme zdraví a živí a o niečo šťastnejší. Vonku bolo neskutočne teplo a uzavretý priestor bez klimatizácie vyvolával pochybnosti. Ani to však nikomu neprekazilo radosť z očakávaného.

Pred otvorením vstupu sa pred dverami nahromadilo pekné množstvo ľudí. Vďaka šikovnému odbaveniu zo strany organizátorov sme však vonku nečakali dlho a o chvíľu sme už stáli vo vnútri.

Úvod

Prvým bodom programu boli Symfobia. Ako vyplýva z ich názvu, hrajú symfonický metal a v čele stoja dve speváčky. Už som od nich niečo počula. Naživo však znejú omnoho lepšie ako na nahrávke. Publikum očakávajúce hlavný bod programu tak skvelo zabavili a po necelej hodine kvalitnej show dali fanúšikom pol hodinu na vydýchnutie, vstrebanie dojmov a psychickej a fyzickej prípravy.

Synfobia Košice 2019

Hlavný bod programu

Powerwolf nemeškali ani jedinú minútu (popravde, začali hrať už o pár minút skôr). Pred vystúpením si ochotne robili fotky s fanúšikmi a na stagei pôsobili ako ryba vo vode. To všetko aj napriek neuveriteľnému teplu v mieste konania.

Powerwolf hrali a my  sme prijímali všetko, čo na nás mali prichystané. Zo všetkých strán na 100%. Časom bolo na všetkých vidieť, čo všetko dokáže vysoká teplota s človekom urobiť – všetci sme boli do nitky premočení.

Ani to nám ale nezabránilo robiť to, čo sa na akciách tohto typu robiť má- skákať, spievať, zdvíhať ruky a headbangovať. Boli sme v tom spolu s kapelou.

Powerwolf Košice 2019

Attila je rodený showman a vidieť ho spievať naživo bol zážitok, ktorý doprajem každému metalistovi. Z jeho spievania budete mať zimomriavky ešte dlho po tom, ako vyjdete z koncertnej sály. Snažia sa nie len si odohrať prichystaný set, ale aj nadviazať spojenie s ľuďmi pred pódiom.

Spolu s Falkom nás dokázali priniesť do varu a nemohlo za to dobrých 40 stupňov (resp. priamo pred pódiom aj viac). Nič neznelo odfláknuto a aj keď bolo pódium menšieho kalibru, kulisy vyzerali výborne a všetko so všetkým ladilo.

Zazneli všetky pecky, napr. Sanctified with Dynamite, We Drink Your Blood, Diamonds are Girl‘s Best Friend a mnoho iných. Koncert bol síce z tých kratších (približne hodina a štvrť), určite však nebol krátky. Podmienky boli extrémne. Avšak aj my sme extrémni a vyššiu teplotu vydržíme.

Powerwolf Košice 2019

Zhrnutie

V stredu sa v Spoločenskom pavilóne v Košiciach konala pocta metalovému náboženstvu a my sme obetovali naše hlasivky a pot sa miešal s krvou. Metaforickou. Našťastie sa nikomu nič nestalo a krvavé obete sa konali iba v piesňach. Odchádzali sme v perfektnej nálade a každý z nás má Powerwolf o niečo radšej.

P.S. Nezabudnite si pozrieť ďalšie foto. Autorom je Famine Killjoy  😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *