VOVK – Liar (EP)

Ukrajinskú hudobnú scénu som doteraz spoznával prevažne prostredníctvom doom metalu a jemu podobným žánrom. Zmena je však korením života, a tak sa ku mne pred pár dňami dostal debutový EP album Liar od stoner-progresívnej skupiny VOVK.

Úvodná Endless Waterfall nám ukáže, že nás čaká stretnutie s výnimočnou skupinou. Skvelá stoner gitara, cit pre správnu náladu a feeling. Kapela sa však v mnohých okamihoch nebojí trochu pritlačiť na pílu, a tak sa z rocku posúvame až do takmer metalových vôd, s chvíľami až takmer screamom (avšak perfektne pasuje). Ďalšia Ancient Times, ktorá predstavuje stoner rock v tom pravom zmysle – najmä, čo sa nálady týka. Podobne tomu bude aj v ostatných piesňach.

Rozmenené na drobné to teda znamená poctivý stoner rock, aj keď kapela občas poriadne pritvrdí. Zároveň sa však páni zo skupiny neboja trochu zaexperimentovať a priniesť niečo nové, vlastné, a veľmi originálne.

Nech to teda nenaťahujem, Liar  je určite výnimočný a skvelý album. A hoci nepatrím medzi fanúšikov stoner rocku, tak ma prakticky okamžite zaujal svojou nespornou kvalitou.

Lineup:

  • Oleksandr Kuts – spev. basa
  • Oleksii Chervoniak – gitara, vokály
  • Dmytro Krasnenkov – bicie

Tracklist:

  1. Endless Waterfall
  2. Ancient Times
  3. Something
  4. Forest
  5. The Last Ship Above The Sky
  6. My Own Private Thoughts

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Link na vypočutie:
https://music.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_m3Nh9fja_gYVLHvHRoVSnSgsPdH9hj2I4

Ďalšie linky:
https://www.facebook.com/vovkband/
http://vovk.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *