As They Rise – Reborn

as they rise reborn cover

as they rise reborn coverHoci sa považujem za racionálneho človeka, tak priam z duše nenávidím horory. Aj z toho dôvodu ma priam „oslovil“ obal jedného z posledných albumov, ktorý sa ku mne dostal na recenziu. Reč je konkrétne o kapele As They Rise a ich CD Reborn.

Na úvod nás čaká krátke intro The Reckoning, nasledované prvou plnohodnotnou skladbou World in Prison. Tá nastaví smer pre celý album – kombinácia viacerých core subžánrov.

Chalanom zo skupiny sa však podarilo nájsť správny balans medzi tvrdosťou, energiou, agresivitou a nespútanosťou tak typickou pre core a jemnejšími, pomerne dosť zastúpenými melodickejšími pasážami.

Rovnaká vec platí aj v prípade vokálov, nakoľko taktiež varírujú medzi screamom/growlom a čistým vokálom. Tu by som potom najviac vypichol skvelý, chytľavý refrén piesne Disaster. Ak som ešte spomínal, že kapela hrá tvrdo a agresívne, tak vedzte, že aj premyslene.

Žiadne prvoplánové výšplechy.Hudba premyslená od prvej sekundy do tej poslednej, vďaka čomu máme možnosť počuť viacero zaujímavých kompozícii, v daných žánroch možno až atypických. To je však len dobre, nakoľko sa As They Rise už svojim debutom jednoznačne zadefinovali na našej hudobnej scéne.

A že sa jedná o debut kvalitný, by ste si mali overiť sami. Verte, stojí za to.

Lineup:

  • Michal Stancel- Spev
  • Noro Tadial – gitara
  • Oskar Szoke – gitara
  • David Csámpai – basa
  • Vlado Stolar – bicie

Tracklist:

  1. The Reckoning
  2. World is Prison
  3. Fade Inside
  4. God is BLind
  5. Ruins
  6. Disaster
  7. Reborn
  8. Back to Swamp
  9. Shados of the Past

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/astheyriseofficial/
https://astheyrise.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *