The Rays of the Sun – Distant Worlds

Zvykne sa hovoriť, že na dobré sa čakať oplatí. Rovnaká fráza platí aj v prípade viacerých hudobných skupín, ktoré z rôznych dôvodov nechali čakať svojich fanúšikov na pokračovanie úspešných albumov. Jednou z takýchto kapiel je aj The Rays of the Sun spoza rieky Morava, ktorá vydáva nový album Distant Worlds po 15 rokoch od jeho predchodcu.

Ďalšia múdrosť vraví, že niektoré veci zrejú vekom a naberajú na kvalite. Platí to o víne a o The Rays of the Sun to platí minimálne trojnásobne. Hneď úvodná dvojskladba (titulná rozdelená na dve samostatné piesne) nám ukáže, že máme dočinenia s kapelou svetového formátu.

Skvelý, na gitarách postavený ponurý doom metal s perfektným čistým ženským vokálom. Hudobníkom sa podarilo presne trafiť zlatú strednú cestu – vedia, kedy treba znieť tvrdo, kedy treba naopak trochu ubrať a zahrať niečo melodickejšie. Ako to už v doom metale býva, minutáž skladieb je trochu dlhšia a tak mali tvorcovia dostatok priestoru na vytvorenie zaujímavej kompozície, plnej skvelých nápadov.

No a že túto príležitosť využili si môžete byť istí na milión percent. Všetko doteraz napísané potom platí na všetkých 7 skladieb, pričom najvýraznejšou odchýlkou je posledná Znamení lehkosti nakoľko je v rodnom jazyku skupiny – češtine.

Ďalšou menšou výnimkou je použitie klávesov v niekoľkých kúskoch. V praxi to znamená, že je priam nemožné nájsť čo len jednu slabšiu pieseň. Všetky spĺňajú tie najprísnejšie kritéria na hodnotenie kvality.

A tak môžu byť všetci fanúšikovia vynikajúcej hudby radi, že album Distant Worlds uzrel svetlo sveta. Spĺňa totižto parametre toho najlepšieho, čo je možné počuť.

Lineup:

  • DANIELA – spev
  • ERVÍN – gitary
  • MAREK – basa
  • SLÁVEK – bicie

Tracklist:

  1. Distant Worlds- part I
  2. Distant Worlds- part II
  3. A Piece of my Life
  4. Return
  5. Towad Daybreak
  6. Tired Inspiration
  7. Znamení lehkosti

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: SILENCE PRODUCTIONS

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/The-Rays-Of-The-Sun-177986132012/
https://bandzone.cz/theraysofthesun?at=news

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *