Rock pod Kameňom (Inside, Bijouterrier, Dynazty a ďalší…); 1. august 2019; Snina

Ani tento rok sa nezaobišiel bez východniarskeho rockového festivalu Rock pod Kameňom. Dátum sa opäť zmenil, namiesto druhého augustového víkendu sa konal prvý víkend tohto mesiaca – zhodou okolnosti jeho prvých dňoch.

Miesto ale ostalo po starom (teda malebná oblasť Sninské Rybníky) a opäť sme si užili tri dni skvelej muziky. Jedným z headlinerov bola tentokrát pomerne nová fínska formácia Beast in Black, ktorá ,,len“ napriek dvom vydaným albumom žne úspechy po celom svete. No revivalových kapiel mohlo byť o čosi menej.

Fanúšici  dorazili z celého Slovenska (napr. aj z Trenčína) a počuť bolo aj iné jazyky – napr. Maďarčinu. Moderatórom bol Peter Gecík z Rádia Snina.

Nechýbala ani bohatá ponuka občerstvenia – tradičné festivalové jedlá (cigánska, klobása) ale aj špeciality (pečené prasiatko, pirohy…) a dobré pivo. Samozrejmosťou bol aj bezplatný zdroj pitej vody v areáli. Menšou nevýhodou bola však trochu vysoká cena niektorých produktov (aj keď samozrejme nie všetkých). Pre odvážlivcov zas medzi interpretmi boli nachystané súťaže o rôzne ceny.

Česť otvoriť celý tento festival mali zlatomoravskí melodickí hard rockeri Inside. Nedávno vydali už tretí album Čas a postupne sa dostávajú do väčšieho povedomia slovenských rock/metalistov. Bolo to ich už druhé vystúpenie v Snine. Prví vystupujúci musia často riešiť problém – malo ľudí. No nebol to problém týchto chlapcov.

Pod pódiom mali fakt slušný počet baviacich sa. Talent a potrebná dávka charizmy hráčom určite nechýba.

inside rock 2019

Ďalej publikum zabávali recesisti Bijouterrier. Podobne ako v minulosti aj tentokrát vyčarili peknú zábavu ako skladbami, tak hláškami.

rock pod kamenom 2019

Ide do tuhého

Po čase sa opäť vrátili aj ,,pivní bigbiťáci“ Doga. Opäť bola zaujímavá už samotná scéna (farebná plachta s motívom z aktuálneho albumu + ventilátory). Medzi ľuďmi mali slušní ohlas (samozrejme hlavne hity – Nejsi Nevinná, Poletujú). Spevák Izzi sa opäť choval ako ,,drsný rocker“ – hlášky a ,,typický záver vystúpenia“. 🙂

doga rock pod 2019

Zlatý klinec dňa

Švédi Dynazty boli veľkým prekvapením večera. A to veľmi príjemným. Ich elektro – melodický rock/metal si získal všetkých. Aj mňa, veľkého odporcu samplov a pod. vylepšení. Zo skladieb v pamäti utkveli In the Arms of a Devil a klipovka Firesign, ktorá rozoskákala všetkých.

Hráči si to veľmi užívali (dokonca zvládali aj hru aj pitie piva 😉 ) a prisľúbili skorý návrat na Slovensko. Pikoška: Spevák Nils Molin pôsobí aj v Amaranthe.

dynazty rock pod 2019

Záver dňa

Po troch rokoch sa tu vrátili aj Česi Walda Gang a to v špeciálnej zostave. Zosnulého Vláďu Šafránka nahradil slovenský superstarista Miro Šmajda. K postarším spoluhráčom skvele zapadol. Klasiky ako Svařák, O Zuzano, Lásko má, já stůňu mali veľký úspech. Ich koncert spestrovala mohutná svetelná a pyrotechnická show.

walda gang rock pod 2019

Úplne na koniec sme si mohli vypočuť aj skladby legendy Scorpions v podaní Talianov The Zoo.

the zoo 2019

 

Záver: Treba povedať, že štvrtok ako otvárací deň sa vydaril. Skvelí Inside, Bijouterrier  prekvapenie v podobe Dynazty v kombinácii so skvelými českými kapelami a príjemná atmosféra.

Zdroje foto: Peter Vago, https://www.facebook.com/rockpodkamenom/

Pokračovanie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *