Dementor – Blasphemy Madness (EP)

Nie je to tak dávno, čo sa ku mne na recenziu dostala reedícia albumu Faithless od skupiny Dementor. A pár dní na to som sa opäť zaoberal albumom týchto Liptákov, konkrétne EP Blasphemy Madness.

To obsahuje dovedna tri skladby. Tie dokazujú, že Dementor si svoje pozície rokmi budované stráži, a ani na chvíľu nemá v pláne poľaviť či zaspať na vavrínoch. Hneď úvodná Magic of Death predstavuje valivý death metal s minimom melodiky, avšak o to beštiálnejšími riffmi, nesúci sa prevažne v strednom tempe, pekelný growl. V nastolenom trende sa potom nesie celá nahrávka. Všetky tri piesne tak vytvárajú silný, kompaktný celok bez akéhokoľvek vybočenia. Najšťastnejší budú zrejme potom ortodoxní fanúšikovia mŕtveho kovu. Táto banda ide jednoznačne vpred so žiadnym zaváhaním, nejakým experimentovaním.

EP Blasphemy Madness je presne také ako napovedá jeho názov. Brutálne, tvrdé, rýchle, úderné, nekompromisné. A zároveň dokazuje, že Dementor sa právom radí medzi stálice, a kráľov slovenského UG death metalu

Lineup:

  • Rasťo Schmögner – spev, gitara
  • Ján Adámik- gitara
  • Ondrej H. – basa
  • Rasťo Petrovič – bicie

Tracklist:

  1. Magic of Death
  2. Blasphemy Madness
  3. In Guild With Deamon

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/dementorDM/
https://bandzone.cz/dementor/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *