Cutting Edge – Of Mind Decay

Už nejaký ten piatok tvrdím, že v globále ako ľudstvo hlúpneme. No a teraz mi dali za pravdu názvom debutového albumu Of Mind Decay chalani z hlavného mesta Slovenska, zostava Cutting Edge.

Intro vo forme Prologue nás rýchlo prenesie do prvej plnohodnotnej skladby albumu Egomaniac. Hudobníci sa však vôbec nezachovali egoisticky, skôr naopak. So všetkými poslucháčmi sa podelili o výbornú hudbu kombinujúcu viacero žánrov. A tak si na svoje prídu fanúšikovia klasického metalu, groove, hard rocku a ďalších neextrémnych foriem metalu.

Vrátane čistých vokálov. Hoci tomu tak vôbec nemuselo byť. Viac sa však dočítate v samotnom interview s touto partičkou. Pieseň sa inak nesie v pozitívnom duchu a v nastolenom trende pokračujeme skrz na skrz celou nahrávkou.

Výrazným spestrením je songa Into The Bleak, kde môžeme počuť v kombinácii s tvrdou hudbou aj nejaký ten saxofón. Za to udeľujem zlatého bludišťáka. 😉 Zaujímavo taktiež vyznieva rozhodnutie rozdeliť titulnú pieseň do dvoch samostatných častí. Už spomínaný saxofón môžeme následne počuť aj v poslednom, inštrumentálnom outre Closure.

Dovedna sa na albume nachádza 9 kúskov a úprimne poviem, že nájsť tam nejaký kvalitatívny rozdiel je veľký problém. Všetky skladby hneď od začiatku nabehnú na vysoký štandard, v ktorom sa držia až do poslednej sekundy.

Hudba je patrične tvrdá, a to aj bez screamu a growlu. Na svoje si prídu najmä milovníci tvrdých gitarových riffov, ale aj fanúšikovia melodiky. Of Mind Decay je určite skvelým albumom, ktorý si zaslúži veľkú pozornosť.

Lineup:

  • Matej Sadloň – spev
  • Martin Javorek – gitary
  • Juraj Šima-Juriček – basa
  • Isidro Paixão – bicie

Tracklist:

  1. PROLOGUE
  2. EGOMANIAC
  3. PHANTASMATRON
  4. INTO THE BLEAK
  5. POINT NEMO
  6. SALVAGE
  7. OF MIND DECAY PT I.
  8. OF MIND DECAY PT II.
  9. CLOSURE

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/cuttingedgetheband/?epa=SEARCH_BOX
https://bandzone.cz/cuttingedgeband

Hodnotenie: 5.5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *