Back To The Roots – Back To The Roots

back to the roots coverBack To The Roots je slovenská kapela zo Skalice, spievajúca po česky s moravským spevákom, majúca vo svojich radoch bubeníka zo slovenským pôvodom a českým krstným menom, pôsobiaceho dokonca aj v Amerike a hrajúca americkým južanským rockom ovplyvnený groove metal.

No už mám z toho hokej aj ja a tak si to poďme objasniť. Bubeník Zdeněk Pradlovský (Shaark, bývalý dlhoročný bubeník pra otcov death metalu Master, ex – Kreyson, ex – Vitacit) a spevák Petr Nejezchleba (ex – Shaark), spolu s Martinom Adamovičom z mojej v deväťdesiatych rokoch veľmi obľúbenej thrash metalovej kapely zo Skalice Stagnant, založili projekt čo mi hodne v tom najlepšom slova zmysle pripomína americkú kapelu Texas Hippie Coalition. Skrátene THC.

BTTR nám servírujú strednotempovú, melodickú metalovú muziku s vplyvom blues a bohatým využitím akustických gitár. Slušný zvuk a vynikajúce výkony. Obzvlášť bicie a gitary má fascinovali. Výborný Petrov hlas mi občas pripomenul Petra Kolářa v dobách Arakainu. Sám Peter spieva úplne inak ako spieval v legendárnych Shaark.

Najmelodickejšia skladba Matka Země je pre mňa jednoznačne najväčším hitom albumu a aj text ma dostatočne zaujal. Keď sme pri tých textoch, tak tie by si ale zaslúžili trocha viac pozornosti. Nehovorím, že sú zlé, alebo nič nehovoriace, no sú napísané trocha nezáživne.

BTTR nie sú asi kapela na ktorú členovia majú moc času a tak zrejme ide o projekt. Ale treba s ním rátať do budúcnosti, lebo tie songy si to rozhodne zaslúžia. A o zásluhách muzikantov netreba asi pochybovať.  Som zvedavý na ďalší vývoj.

Lineup:

  • Petr Nejezchleba – spev
  • Martin Adamovič – Gitara
  • Koňura – Basgitara
  • Zdeněk Pradlovský – Bicie

Tracklist

  1. Podobenství
  2. Soudní den
  3. Matka země
  4. Flegmatik
  5. Zavři krám
  6. Hirošima
  7. Narkoman
  8. Rocker
  9. Pomíjivá
  10. Ztracená víra
  11. Bagdád
  12. Nejistá budoucnost

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/BACK-to-the-ROOTS-134911193875850/
https://bandzone.cz/_80231?at=info

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *