Mattie (Remedy Remains) – ,,Museli jsme zkrátka dospět”

O metalcoristoch Remedy Remains z českého Šumperka nebolo asi dva roky počuť. Na scénu sa vrátili v plnej paráde aj s comebackovým EP. Čo bolo dôvodom hybernácie? Ako vznikal materiál k EP? Kde budú najbližšie hrať? Aj na tieto otázky odpovedal spevák   Mattie.

Ahoj Mattie! Kapela Remedy Remains sa po takmer dvojročnej ročnej prestávke vrátila v roku 2018 na scénu. Čo bolo hlavným dôvodom hybernácie?

Mattie: Ahoj! Hlavním důvodem byly vnitřní neshody v kapele. Každej měl jinou představu, jak kapelu řídit a jak by ostatní měli fungovat. Museli jsme zkrátka „dospět“. Předtím jsme spolu už ani nemohli vydržet v jedné místnosti.

Aký bol hlavný impulz na návrat?

Mattie: Celkem legrační – Ragnar (bubeník) se opil jak to čuně, vyhrabal na Facebooku starou kapelní konverzaci a napsal něco ve stylu „Kdy bude zkouška?“ a ta zkouška nakonec opravdu byla! 🙂

Prense 15. septembra vám vyšlo nové rovnomenné EP. Aký bol proces jeho vzniku?

Mattie: Šlo to až podezřele snadno, to EPko prostě mělo vzniknout. Jsem rád, že jsme se na něm (stejně jako na předešlém EP) podíleli všichni. Nemáme hlavního songwritera, vždycky to vypadá nějak takhle – já udělám hlavní riff, Adams (basa, zpěv) ho zasadí do songu a Miguel (kytarista) dodělá detaily.

V čom sú rozdiely oproti predchádzajúcej tvorbe? Ako sa na ňom podpísala prestávka skupiny?

Mattie: Už to není Bullet For My Remains, to hlavně 🙂 Lidi nám často… říkali? Vyčítali?… že zníme jako BFMV (což jsou mimochodem naši hrdinové), ale už tomu tak není. Doufám. Jo a místo Adama zpívám já a je tam o dost víc čistejch zpěvů, na kterých usilovně pracuju. Snad mi to jde. Trochu.

Čo má predstavovať obal albumu?

Mattie: Obal nám dělal Miguelův brácha a má představovat něco jako souboj temna a světla v nás všech.

Čo koncerty? Kde vás budú môcť ľudia vidieť?

Mattie: Praha, Šumperk, Olomouc, Hradec, Hodonín a pracujeme na dalších. Nejlíp nás sledujte na soc. sítích, vše tam bude

Je v pláne navštíviť aj Slovensko?

Mattie: No to sakra! V plánu je Slovensko a snad i Polsko, protože metalisti a protože holky! (Dělám si legraci. 🙂 )

Ako osobne vnímaš hudobnú scénu v Čechách?

Mattie: Příjde mi, že spoustu kapel nehraje nic výraznýho… myslím tím jako něco, čím by vyčnívali, zapadá to příliš do škatulek. Ale když už něco výjde pořádnýho, lidi jsou schopný to podpořit, to se mi líbí.

Zmenilo sa niečo za roky vašej existencie, resp. počas vašej pauzy na scéne?

Mattie: Náš přístup ke kapele a k sobě navzájem. Už nejsme pubertální fracci s rádoby skillem, ale fakt na sobě makáme a vybudovali jsme si mezi sebou nějakej respekt. Tím respektem myslím, že se respektuje něčí rozhodnutí nebo názor, nevykáme si. Chápeš.

Mohol by si povedať niečo o živote členov pomimo kapelu?

Mattie: Adams je mimo kapelu policista, Ragnar grafik a nadšenec do aut, Miguel studuje VUT v Brně a já jsem profesionální depkař na volné noze.

Tak, to bola posledná otázka. Ďakujem ti za odpovede a zároveň by som ťa rád poprosil o odkaz pre fanúšikov.

Mattie: Taky díky! Vzkaz zní: My jsme Remedy Remaaaaaaains, poslouchejte nááááááááás! Jo a sledujte nás na Instagramu pro hromadu kalících stories a na Facebooku pro více seriózní příspěvky! Díky dík 🙂

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/RemedyRemains/
https://bandzone.cz/remedyremains/
https://www.instagram.com/remedyremains/
https://www.youtube.com/user/RemedyRemains2012

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *