Secret Session – Fish Flying

Secret Session Fish Flying coverVzhľadom na môj vek som priamo hudbu z éry 60-tych a 70-tych rokov nezažil priamo. Napriek tomu som však s ňou pár krát prišiel do kontaktu, naposledy dokonca pred pár dňami. Konkrétne sa jedná o debut slovenskej kapely Secret Session pomenovaný Fish Flying.

No a hneď úvodná Who’s there, začne výlet do minulosti bez akýchkoľvek okolkov. Viac než podarený mix žánrov ako rock, blues, alebo trochu psychedélie.

Mužský vokál doplnený o ženský (v tejto piesni držiaci sa najmä v pozadí), premyslené kompozície, výrazná basa, gitarové vyhrávky a najmä nikdy nekončiaca pohoda. Takto by sa dali charakterizovať v podstate všetky piesne.

Napriek tomu nie je žiaden song taký, ako tie ostatné. Každý jeden tvorí výrazný, silný, originálny kúsok mozaiky zvanej Fish Flying. Najviac by som potom ocenil pestrosť kompozícii a prirodzenú, nenútenú kombináciu rôznych žánrov.

Ako príklad možno uviesť moju srdcovku Saviour Self, ktorá je akýmsi mixom rocku, hardrocku, blues, funku…. Alebo If You Could Read My Mind, s perfektnou psych pasážou na konci. Je zrejmé, že členovia skupiny si hudbu užívajú plnými dúškami a táto ich láska je nákazlivá.

Ak by bola ich hudba obraz, tak by sa na ňom nakázali zrejme všetky farby (nie len tie, čo dokážu pomenovať muži). Skutočne pestrosť žánrov, kompozícii, emócii.

A hoci som skôr fanúšik doom metalu a jemu podobných žánrov, musím uznať, že chalanom a dievčatám zo Secret Session sa podarilo nahrať skvelý album.

Lineup:

  • Belinda Rašnerová – basa, spev
  • Ivi Macková – meotar
  • Pa(b)lo Gajdoš – spev , gitara
  • Danko Kéry – gitara a spev
  • Maťo Šalko – bubny, činely a spev

Tracklist:

  1. Who´s There
  2. Same Old Way
  3. You Can´(t) be my Home
  4. Closer
  5. Keys
  6. If You Could Read My Mind
  7. Saviour Self
  8. Salt of the Earth

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/secretsessionsk/
https://bandzone.cz/secretsession/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *