Alunah – Violet Hour

alunah violet coverBritská doom metalová kapela Alunah je späť a 11. októbra vydáva novú platňu pod názvom Violet Hour. O samotné vydanie sa postarajú  Heavy Psych Sounds.

Prekopanie kapele zjavne prospelo. Gitarista Dean Ashton (Diamond Head) je jednoznačne zmenou k lepšiemu a taktiež aj nová speváčka Sian Greenaway.

Príjemná temnota

Počúvať Violet Hour je ako bežať nočným lesom alebo prechádzať sa prastarým cintorínom plným povalených a zarastených náhrobkov. Je to temné, ale je to príjemne temné, keby boli  Hitchcockové diela hudbou, zneli by asi takto.

Sian Greenaway má úžasný hlas a to je obrovské plus. Priznávam sa, že so speváčkami mám pri metalovej hudbe dosť problém, ale tu to neplatí. Neviem napísať, ktorá skladba je lepšia, pretože je to, ako keby ste sa ma pýtali, ktorý diel Constantina mám radšej. Ale asi najviac ma zaujala Unholy Disease.

Verdikt

Kapela bola pre mňa pred týmto albumom pomerne neznáma, ale po vypočutí som sa zaradila medzi fanúšikov. Album je skvelý, tento rok asi to najlepšie z noviniek, naozaj si ho vychutnáte od začiatku až do konca. Som nadšenejšia, než by som kedy čakala.

Lineup:

  • Siân Greenaway – spev
  • Dean Ashton – gitary
  • Dan Burchmore – basa
  • Jake Mason – bicie

Tracklist:

  1. Trapped and Bound
  2. Dance of Deceit
  3. Hunt
  4. Hypnotised
  5. Violet Hour
  6. Unholy Disease
  7. Velvet
  8. Lake of Fire

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Heavy Psych Sounds

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/alunah.doom/
https://alunah.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/alunahband/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *