The Karnsteins – Rot as fast as it Gets!

Tak pre mňa ešte stále nová horror punk/metalová formácia z Bratislavy The Karnsteins, čoskoro vydáva druhú platňu. Album Rot as fast as it Gets! ja osobne považujem za konečne to pravé orechové. Fantastický zvuk zo Shaarku doslova valcuje. Táto kapela zagresívnela a zrýchlila. Tu nájsť skladbu čo by bola len punková  je doslova nemožné. Hudobne ide o kompaktnú zmes punk rocku, thrash metalu, crustu, hard core, heavy metalu, rockabilly a neviem čoho ešte. 

Ešte k tomu nám nahrali osemnásť skladieb a všetky majú svoje miesto a nehrajú miesto vaty. Jednoduché a chytľavé. Niektoré texty temné, iné veselé. Skvelé riffy a spevné refrény. K tomu neskutočná delostreľba bubnov. Toto je tempo čo mi chýba na posledných albumoch mojich milovaných Čad. The Karnsteins sú zatiaľ utajený typ, na skvelú kapelu. Ale dúfam, že čoskoro sa im podarí presadiť sa. Lebo toto je v každom zmysle výnimočná nahrávka.

Úvodná rýchla a agresívna Flash Of My Deadly Blade je vstup ako zrážka dvoch rýchlikov. Nasledovaná hymnou The Karnsteins. Piata v poradí je nádherná vec Necromeo & Dead Julliet v ktorej v duete so speváčkou Janesession, Jane Razor zahrajú až skoro na gothic rockovú strunu. Jane tu znie nádherne.

Je tu toľko skladieb a pri tom sa kapela vôbec neopakuje. Dôjde aj na dva čisto HC/crustové výplachy. Tridsať sekundové piesne I’m Gonna slit Your throat a I Want You. Moje najobľúbenejšie skladby sú hlavne tie najmelodickejšie. Čiže The Karnsteins, Necromeo & Dead Julliet, Vyi, Christmas At The Slaughterhouse, D.S. Darkness, Night Of The Wolf, ale vrchol je podľa mňa veľmi vtipná a hravá NecroSKA. 

Táto banda má čo povedať a do budúcnosti dúfam, že sa dostane presne tam kam si zaslúži. Do povedomia ľudí. A myslím, že teraz je na to správny čas. Zoberte si aké rýchle a extrémne kapely sú u nás teraz na vrchole popularity? Catastrofy, Čad sú len špička toho nádherného ľadovca extrémnej hudby u nás.

Držím im palce.

Lineup:

  • Harvey Karnstein – spev
  • Johann von Karnstein – gitary
  • Radko Karnstein – basa
  • Marc B. Karnstein – bicie/doprovodný vokál

Hosť:

  • Jane Razor – Sólový spev

Tracklist:

  1. Flash Of My Deadly Blade
  2. The Karnsteins
  3. Hammer And The Stake
  4. Carmilla
  5. Necromeo & Dead Julliet feat. Jane Razor
  6. I’m Gonna slit Your throat
  7. NecroSKA (I´m a Zombie)
  8. Vyi
  9. Christmas At The Slaughterhouse
  10. Anarchy in Cífer
  11. Beheaded by Guillotine
  12. I Want You
  13. D.S. Darkness
  14. Dead Girls (are always right)
  15. Vaporized
  16. Night Of The Seagulls
  17. Night Of The Wolf
  18. Hooks And Chains

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Mars Group

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.karnsteins.com/
https://www.facebook.com/TheKarnsteins/
https://www.youtube.com/channel/UCMq2mzXuNyO4ajIz_jg_faQ

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *