Owl/0N0 (split album)

Občas sa ku mne na recenziu dostane aj nejaký ten split album. Naposledy sa jednalo o splitko našich 0N0 a nemeckých Owl, ktoré vyšlo v náklade 111 kópii na kazetách.

Nahrávku odštartuje tvorba Owl, projektu s ktorým som doteraz nemal žiadne skúsenosti. Už úvodná Cascades sa nás snaží pripraviť na niečo experimentálnejšie, a toho sa s tónmi Tower aj dočkáme.

Doom metal doplnený o vplyvy ďalších žánrov – industrial, death, experimental s väčšou časťou čistých vokálov. Nad všetkým však kraľuje temná, ponurá, priam až ťaživá atmosféra. Ravine už trocha zrýchli, avšak tvorba Owl tu dosiahla vrchol svojej dokonalosti. Opäť poslucháčsky náročný experiment, alebo ak chcete chvíľami až chaos, ktorý útočí na vašu nervovú sústavu so všetkých strán.

Krátke inštrumentálne ambientné Gone nám potom vydláždi cestu k poslednej piesni Coast, ktorá opäť spĺňa hore uvedený popis.

Tým sa dostávame k druhej časti nahrávky, a tou je tvorba 0N0, keď si pre nás pripravili 2 staršie songy v novom prevedení. Prvá Sleepless Slumber je ďalším skvelým „psycho“ mixom viacerých žánrov. Industrial, doom, ambient a množstvo experimentov, s vokálom umiestneným v pozadí. A nie, čisté vokály rozhodne nečakajte.

Nasledujúca Chamber of Oblivion ešte viac pritvrdí. Ak som hovoril predtým o ťaživej atmosfére, tak našincom sa ju podarilo dotiahnuť až do závratných výšin. S niečím tak brutálnym, surovým som sa už dlho nestretol. Palec ide samozrejme hore.

Toto splitko určite nie je určené pre komerčne založených fanúšikov hudby. Zrejme by ste mali byť otvorenejší experimentom, mali by ste byť odolní voči depresívnej atmosfére. Odmenou vám však bude skvelá, jedinečná a nenapodobiteľná hudba.

Lineup:

0N0:

  • Sarkast – spev
  • Acidmilk – gitary, vokály
  • Twisted – gitary, vokály, programovanie

OWL:

  • Christian Kolf – spev, gitary, basa, syntetizátor

Tracklist:

  1. Owl – Cascades
  2. Owl – Tower
  3. Owl – Ravine
  4. Owl – Gone
  5. Owl – Coast
  6. 0N0 – Sleepless Slumber
  7. 0N0 – Chambers of Oblivion

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: The House of What You See

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/owlmetal
https://ono0110.bandcamp.com/?
https://www.facebook.com/0n0band/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *