Steve Foglia – Never Give Up (live)

Steve Foglia Never coverŽivé albumy sú v mnohých ohľadoch špecifické. Najvýraznejší je zrejme ten, že veci sa vám musia podariť na prvýkrát, resp. už toho veľa v štúdiu nezachránite. Napriek tomu sa občas ku mne na recenziu dostane nejaký ten živák, naposledy Never Give Up z Talianska od Steva Fogliu.

Nahraný bol počas Stevovho turné k jeho debutu Steve in Wonderland (na ktorom si zaspieval aj Blaze Bayley) a obsahuje aj nejaké predtým nevydané skladby.

Pohodový rock

Všetko odštartuje titulná skladba. Pohodový rock, ktorý nás prenesie pár rokov dozadu. Gitary a dosť výrazné klávesy. No a samozrejme výborné bicie. Ale čo čakať, keď je Steve bubeník. No a v nastolenom trende pokračujeme ďalej. Osobne by som vypichol skvelú vypaľovačku Wrong Hole. Taktiež nemožno opomenúť zaujímavé sólo pre bicie v skladbe Blackie´s Beat.

No a na záver na nás čaká Walking in Wonderland, ktorá začne ako jediná pomalá až baladická pieseň na albume, avšak postupne sa prehupne do rockového tempa. V konečnom dôsledku máme možnosť počuť 9 rockových songov v live prevedení. Všetky sa odvíjajú podľa hore načrtnutého vzorca, avšak každá z nich je výborný, originálny kúsok.

Verdikt

Rizikom pri živých nahrávkach býva zvuk, tu sa však pánom inžinierom podarilo vyčarovať skvelý výsledok. Bonusom je tak energia a atmosféra, aká sa dá zachytiť jedine na koncerte.

Ak sa teda radíte medzi fanúšikov rocku, máte radi výrazné klávesy, gitary a najmä kvalitnú hudbu, tak album Never Give Up bude pre vás to pravé.

Lineup:

  • Steve Foglia – bicie
  • Marco Terrone – spev
  • Daniele Arieta – gitary
  • Federico Minerva – gitary
  • Edoardo Tavanti – klávesy
  • Maurizio Dedoni – basa

Tracklist:

  1. Never Give Up
  2. Numbers
  3. Wrong Hole
  4. Love´s Gate
  5. Blackie´s Beat
  6. Burning my Freedom
  7. Purple Heaz
  8. Eternal Last Day
  9. Walking in Wonderland

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.stevefoglia.com/
https://www.facebook.com/pages/Steve-Foglia-Battero/162207623856262

Hodnotenie: 5.5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *