The Crimson Ghosts – Yet Not Human

the crimson ghosts yet coverHorror Punk je veľmi zvláštny žáner. Má obrovskú popularitu medzi fanúškami punku, metalu, HC, rockabilly. A nikdy to vlastne nebol punk. Možno tak na prvých singloch otcov zakladateľov The Misfits.

Kapely veľmi rýchlo ešte začiatkom osemdesiatych rokov vstrebali metalový zvuk a rytmiku k punkovým gitarám, rockabilly spevu a HC energii.

Horror Punk vs. metal

A tak sa napríklad stalo, že The Misfits hrajú od deväťdesiatych rokov vlastne už len heavy metal.

Murderdolls založil bubeník Slipknot, The Others, sú všetko metaloví muzikanti a rovnako je to aj u veľmi populárnej nemeckej horror punkovej kapele The Crimson Ghosts.

Tá sa nám po dlhšej dobe vracia s albumom Yet Not Human. Ktorý je trochu popovejší ako predchodcovia, ale za to rozhodne nešetrí naše krky, lebo rýchlych vecí na mávanie hlavou je tu väčšina.

Popovosť?

Skôr tú popovosť ako songwritingu, by som pripísal uhladenému zvuku. I keď sa tu nájdu aj prvky metal/core čo je žáner čo aj napriek tvrdému zvuku má mnoho popových elementov.

Základným znakom horror punku a teda aj nového albumu The Crimson Ghosts je spevnosť refrénov. Až ma pri tej hromade muziky čo TCG vydali udivuje, že sa stále neopakujú.

Táto platňa je tak chytľavá, že ju proste neviete dostať z hlavy. Ak je to prvá nahrávka od nich stanete sa myslím rýchlo závislí. No mne ako dlhoročnému fanúškovi trocha prekáža tá strata agresivity. Tá na Carpe Mortem hrala prim a preto je tá platňa spolu s debutom Leaving The Tomb pre mňa vrchol TCG.

Yet Not Human obsahuje silný materiál z ktorého ma chytila najviac klipovka Nearly Free, chytľavá Rebirth, delostrelba Chaosphere.

Verdikt

Moc by som si prial, aby som mal možnosť vidieť TCG live, pretože videá čo som videl ma doslova prikovali k obrazovke. Vrelo odporúčam siahnuť po čomkoľvek z ich diskografie.

Lineup:

  • Vlad – spev
  • Jackal – gitary
  • Monstro – basa
  • Rev. – bicie

Tracklist:

  1. Chapter Five
  2. Nearly Free
  3. Don’t Follow
  4. Rebirth
  5. S.A.L.I.G.I.A.
  6. A Mother’s Heart
  7. Chaos Sphere
  8. Patient Zero
  9. Ego Sum Qui Intus Habitat
  10. Leichenschmaus
  11. Coming For You
  12. Rise Again (Featuring – Argyle Goolsby & Nim Vind)
  13. Yet Not Human (Featuring – Nim Vind)
  14. The End Complete

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Ring Of Fire Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.crimson-ghosts.de/
https://www.facebook.com/thecrimsonghosts/
https://www.youtube.com/user/Jackal138

Hodnotenie:  4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *