The Rising Sign – Fragments

Aj keď je mojim srdcovým žánrom doom metal, vždy sa rád pristavím pri kvalitnom rocku. Prednedávnom sa ku mne dostalo na recenziu CD Fragments od indie rockerov The Rising Sign z krásnej Oravy.

Tajuplné a tiché intro XI vydláždi cestu 10, trúfam si povedať geniálnym skladbám, ktoré predstavujú to najlepšie, čo sa dá v danom žánri počuť. Nájdeme na ňom  piesne  rôzneho razenia. Napríklad taká tvrdšia End of Line poteší milovníkov elektrických gitár.

Zároveň však môžeme počuť viaceré melancholické kúsky, napr. Scripted Days. Ak však túžite po pohode a dobrej nálade, song Catch Me vás zasiahne priamo do srdca.

Máte radi klavír? Potom skúste Poppy Lane. Jednoducho ako som povedal, takmer každý si nájde to svoje. Skutočne veľmi pestrý album, a najlepšie na tom je, že ani jedná pieseň nie je zlá. Naopak, všetky sú na veľmi vysokom leveli. Taktiež nemožno opomenúť výborné muzikantské výkony a skvelý vokál.

Nestáva sa tak často, aby sa ku mne dostal tak skvelý, inteligentný, pestrý album, na ktorom neviem nájsť skutočne žiadnu chybu. Ani chybičku krásy.

Lineup:

  • Adam Juščák – spev, gitary
  • Michal Šnapko – klávesy
  • Juraj Furda – basa
  • Martin Otto – bicie

Tracklist:

  1. Xi
  2. End Of Line
  3. Scripted Days
  4. Walking The Moon
  5. Catch Me
  6. Poppy Lane
  7. The Way Out
  8. Fallen Angel
  9. Lust
  10. Cliff
  11. Forgotten Us

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Mai Lei Bel

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/therisingsign/
https://www.maileibel.com/the-rising-sign/?fbclid=IwAR3j3grih7zgs_QqnEwSlGaaX83rQWlYjtu0Bnc5g4HsWwO8gzCGOPb_iys
https://bandzone.cz/therisingsign

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *