Slight Lie – Countdown

slight lie countdown cover

slight lie countdown cover Východ Slovenska je veľmi silnou baštou metalovej scény. Drvivá väčšina CD-čiek, čo sa mi odtiaľ dostala, ma oslovila. A inak tomu nebolo ani teraz v prípade novinky Countdown od skupiny Slight Lie.

Označenie žánru, ako metal rock je možno trochu tajomné, avšak v tomto prípade úplne vystihujúce, pretože sa jedná o veľmi pestrú nahrávku. Už úvodné dramatické intro Fires Burning High, mnohé naznačí. No a potom to začne.

Riadna heavy/powermetalová jazda ťahajúca sa takmer všetkými skladbami, ale aj zaujímavo obohatená. Okrem tradičných riffov, čistých vokálov a melodiky, tak môžeme v niektorých songoch počuť pre daný žáner menej typický scream. Vôbec však nepôsobí ako päsť na oko, skôr naopak – výborne zapadá a obohatí tento album

Samozrejme, dôjde aj na citlivejšie povahy, konkrétne v baladickej Gwen, ktorá je ďalším výborným spestrením tejto platne.

V konečnom dôsledku si Slight Lie pripravili pre nás skvelý, žánrovo pestrý, inštrumentálne a vokálne výborne zvládnutý album. Ďalší podarený kúsok do mozaiky metalových nahrávok z východného Slovenska.

Lineup:

  • Peťo – Spev
  • Demo – Gitara
  • Igor – Gitara
  • Rado – Basgitara
  • Rado – Bicie

Tracklist:

  1. Fires Burning High
  2. Countdown
  3. Midnight Lady
  4. Gwen
  5. Slight Lie
  6. Welcome to Ravenholm
  7. Insomnia
  8. Help
  9. Evil You´Ve made

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/SlightLie/
https://slightlie.bandcamp.com/
https://bandzone.cz/slightlieofficial/
https://www.youtube.com/channel/UCTq4YlrlVYE4mIZgN02T9uA

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *