Krucipüsk – Country Hell

Krucipusk Country coverJedným z bonusov recenzovania je, že sem tam vám tento koníček obohatí a spestrí nejaká legendárna skupina. Tak ako mne pred pár dňami Krucipüsk z Českej republiky, ktorí ku koncu tohto roka vydali novinku Country Hell.

Slovo, ktoré je azda najviac typické pre túto kapelu je originalita – či už po hudobnej, alebo textovej stránke.

Hudobný mix

A inak tomu nie je ani teraz, nakoľko máme možnosť počuť nie až tak bežný mix rock/metalu s dychovými nástrojmi. Tie sú však použité veľmi rozumne a citlivo, a tak fantasticky spestrujú nahrávku (aj keď nie sú v každej skladbe), pričom ani na sekundu nepôsobia ako päsť na oko.

Rovnako skvelá je aj „hlavná“ hudba, a teda rock/metal.

Country Hell je skvelo vyvážené medzi pomalšími, ťažkopádnejšími, avšak o to silnejšími kúskami ako napr. Dej mi pusu. Taktiež treba spomenúť jedinú pieseň s miernym country nádychom Bíla pláž, so skvelým gitarovým motívom.

Na poriadne rozprúdenie krvi v tele potom slúžia rýchlejšie songy ako Inspirace, Jeho žena. Zaujímavou vecou je taktiež pohodová Zas a Zas, s miernym romantickým nádychom. No a taktiež nemôžem nespomenúť titulnú skladbu, so satirickým textom a aj klipom.

Verdikt

Krucipüsk sa úplným právom radia medzi legendy. Vedia čo chcú hrať a hlavne ako to zahrať. Ich veľkou zbraňou je a aj bola veľká originalita, schopnosť napísať výborné a silné songy, a taktiež muzikantská zručnosť.

A keď sa k tomu pridá skvelý Tomášov vokál, ktorý je akoby priam stvorený pre takúto hudbu, máme odpoveď na otázku, prečo je Krucipüsk legendou českej scény.

Lineup:

  • Tomáš Hajíček sr. – spev
  • Peter Boška – gitary
  • Pepe Křeček – basa
  • Tomáš Hajíček jr. – bicie

Tracklist:

  1. Dej mi pusu
  2. Mamánek
  3. Zabil jsem robota
  4. Bíla pláž
  5. Labužník
  6. Šampión
  7. Bídnici
  8. 8.Zas a zas
  9. Inspirace
  10. Jeho žena
  11. Country hell

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.krucipusk.cz/
https://www.facebook.com/krucipusk.cz/
https://www.youtube.com/channel/UC2N_Yk74GOeYGKYTTP2eBAA
https://bandzone.cz/_104213

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *