Velvet Viper – The Pale Man Is Holding a Broken Heart

Velvet Viper  The Pale Man Is Holding a Broken Heart coverNemecká speváčka Jutta Weinhold patrí medzi najrešpektovanejšie heavy metalové speváčky planéty už pekných pár desaťročí. Dnes 72 ročná dáma predvádza svoje umenie od roku 1963 a k heavy metalu sa dostala koncom sedemdesiatych rokov. V tomto je prvá podobnosť s božským Ronnie James Diom. A nie posledná. Celkovo jej tvorba minimálne od debutu legendárnych Zed Yago evokuje kapelu DIO. Ale nie kopíruje. Stredné a valivé tempá, agresívne a pompézne vokály, fantasy texty.

Jutta obnovila v roku 2017 jednu zo svojich kapiel Velvet Viper a vydali famózne dielo Respice Finem. Tvrdilo sa, že bude jej posledné. Lenže jeho úspech nabudil hlavnú hrdinku natoľko, že máme album nový.

The Pale Man Is Holding a Broken Heart nie je až tak silný ako predchodca, ale rozhodne si nezaslúži takú kritiku ako som našiel na internete. Varí sa z rovnakej vody, rovnaká zostava aj zvuk, ale rozhodne nejde o nudu. Už v druhej v poradí Götterdämmerung mi spôsobila veľkú radosť a považujem ju za jednu z naj čo kedy táto divožienka napísala. Pri Samson and Delilah dôjde aj na akustické nástroje a Jutta si odspieva svoj top na tomto albume. Najsvižnejšia Confuse and Satisfy sa valí v power metalovom duchu a mierne mi pripomenie Stratovarius a Nightwish.

Tento album sa počúva sám a mám z neho radosť. I keď si myslím, že viac času na tvorbu by prinieslo väčšiu sviežosť. Jutta Weinhold 4ever.

Lineup:

  • Jutta Weinhold – spev
  • Holger Marx – gitary
  • Johannes Möllers – basa
  • Micha Fromm – perkusie

Hostia:

  • Melanie Newton – zbory
  • Katie Bormann – zbory
  • Michael Bormann – zbory
  • Michael Ehré – bicie

Tracklist:

  1. Things Behind
  2. Götterdämmerung
  3. All by Yourself
  4. One-Eyed Ruler
  5. Samson and Delilah
  6. Confuse and Satisfy
  7. Something Is Rotten
  8. Keep Your Head Up
  9. Hide Your Fire
  10. The Wheel Has Come Full Circle
  11. One Day

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Massacre Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/VelvetViper/

Hodnotenie: 4,5/6

One thought on “Velvet Viper – The Pale Man Is Holding a Broken Heart”

  1. V pôvodnej verzii bolo uvedené, že “Jutta bola Ronnieho blízka priateľka a dokonca u manželov Diovcov bývavala pri dlhšom pobyte v USA.” – mali sme zle info, Jutta nikdy u Diovcov v USA nebývala. Za chybu sa ospravedlňujeme

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *