Pretty Maids – Undress Your Madness

Pretty Maids Undress coverPosledné mesiace minulého roku boli bohaté na dobré správy z rock/metal scény. Bohužiaľ objavili sa aj menej pozitívne.

Medzi ne patrila napr. tá, že spevák dánskych Pretty Maids – Ronnie Atkins bojuje s rakovinou pľúc. Napriek tomu kapela nahrala nový album Undress Your Madness.

Ak ste k týmto pánom niekedy pričuchli viete, že ich muzika je prepojenie melodického hard rocku a heavy/power metalu. Niekde som videl prirovnanie – ,,niečo medzi Europe a Helloweenom“. Undress Your Madness sa taktiež nesie v tom duchu.

Od ich tvorby v 80tych rokoch sa odlišuje hlavne veľmi moderným soundom. Ronnie taktiež už menej tlačí na pílu ako niekedy, čo samozrejme neznamená, že tu nenájdeme skladby kde ,,pritvrdí“.

Jeho hlas však nič nestratil zo svojej príťažlivosti. Skladby sú väčšinou v strednom tempe – dvojkopáky sú len akýmsi ,,doplnkom“. Napriek tomu nebudeme ochudobnení ani o agresívnejšie songy – napr. titulná Undress Your Madness, alebo If You Want Peace (Prepare for War)…

Okrem agresívnejších songov sa tu nachádzajú aj tie melodickejšie (Runaway World, Shadowlands) a na úplnom konci budeme mať takú až ,,popovejšiu“ Strength of a Rose.

Dánom Pretty Maids sa podarilo nahrať kvalitný vyrovnaný album, ktorý má potenciál pritianúť kapele aj úplne nových fanúšikov.

Lineup:

  • Ronnie Atkins – spev
  • Ken Hammer – gitary
  • René Shades – basa
  • Chris Laney – klávesy
  • Allan Sørensen – bicie

Tracklist:

  1. Intro
  2. Serpentine
  3. Firesoul Fly
  4. Undress Your Madness
  5. Will You Still Kiss Me (If I See You in Heaven)
  6. Runaway World
  7. If You Want Peace (Prepare for War)
  8. Slavedriver
  9. Shadowlands
  10. Black Thunder
  11. Strength of a Rose

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Frontiers Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.prettymaids.dk/
https://www.facebook.com/prettymaids/
https://www.youtube.com/user/prettymaidsdenmark/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *