Arawn – Zrození

Arawn Zrození coverMostecká kapelá Arawn ma zaujala na prvý posluch. Oni si píšu, že hrajú thrash/HC metal, ale podľa mňa toho thrashu je tam oveľa viac. Až tak, že som mal v prvej chvíli pocit že počúvam starý Debustrol. No to nebrať ako výčitku, ale skôr udelenie zlatej medaile. Veľmi energický a rýchly metal. Spev je taká zliatina thrashove šteku, deathového chroptu a blackového škreku do jedného kompaktného celku. Riffy dokážu byť pekne ostré, ale aj melodické. Znejú moderne a zvuk celej nahrávky je veľmi kvalitný zo štúdia Sonidos. Čo musím naozaj oceniť je kreativita autora riffov a hra bubeníka kapely.

Skladby dlhšie cez 5 minút sa vďaka častým rytmickým zmenám nepremenia v nudu. Možno ma kapela prekľaje, ale v skladbe Válečník som našiel podobnosť aj s Dymytry a v piesni Tma s Asmodeus. Ale opäť hovorím, že to nie je výčitka. Plus je, že spevu je rozumieť každé slovo a tak si môžete užiť aj slušné texty.

Som veľmi rád, že vznikajú takéto kapely čo sa neorientujú na klávesy a operné spevy. Samozrejme aj to mám rád, ale len takto sa dokáže zachovať skutočný metal stále medzi nami.   Arawn majú rozhodne budúcnosť a budem sledovať čo nám prinesú nabudúce a rád si ich pozriem aj live.

Lineup:

  • Jirka Suk – spev
  • Zakk – gitary
  • Tomáš Vančura – basa
  • Vikingpj – bicie

Tracklist:

  1. Arawn
  2. Krásná mrtvá
  3. Krev
  4. Lidice
  5. Můžeš
  6. Tma
  7. Válečník
  8. Vrah
  9. Zákon jungle
  10. Zvuky války

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Slovak Metal Army

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/Arawnofficialcz/
https://arawnbandcz.bandcamp.com/releases
https://bandzone.cz/arawn

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *