Rage – Wings of Rage

Rage Wings coverPribližne pred 5 rokmi sa uskutočnila zásadná zmena zostavy u nemeckého tria Rage. Krátko nato vydali úžasné albumy The Devil Strikes Again a Seasons of the Black.

Potom kapela vymenila vydavateľstvo – od Nuclear Blast sa vrátila pod Steamhammer a začiatkom januára vydala debut pod týmto labelom. Podarilo sa im nadviazať na dve spomínané počiny?

Celé to odštartujú výkriky ako pri mučení, ktoré plynulo prejdú do prvej energickej skladby True. Potom nasleduje ešte lepšia, klipovka Let them Rest in Peace a tak postupne dôjdeme až k poslednej For Those Who Wish to Die.

Čiže väčšinou pôjde o riffovačky v stredných až rýchlych tempách, často až s príchuťou thrash metalu. Až na pár výnimiek – ktorými sú dve melodické Shine a Light a A Nameless Grave (s orchestrálnym motívom).

Trochu som však nepochopil zaradeniu HTTS 2.0 – čo je vlastne upravená verzia hitu Higher than the sky (vyplnenie prázdneho miesta?). Nástroje odvádzajú skvelú prácu, hudobníkom nechýba nasadenie a mimoriadnu pochvalu si zaslúži a aj Peavy ako spevák. Ten je doslova vo svojej vrcholnej forme.

Končený verdikt: Odpoveď na otázku z úvodu je, že Rage sa takmer podarilo nadviazať na kvalitu dvoch predošlých albumov. Áno takmer. Ak by namiesto HTTS 2.0 dali nejakú normálnu skladbu, alebo ak by to umiestnili ako bonus nakoniec – tak by som nemal žiadne výhrady.

Lineup:

  • Peavy – spev, basa
  • Marcos – gitary, doprovodné vokály
  • Lucky – bicie, doprovodné vokály

Tracklist:

  1. True
  2. Let Them Rest in Peace
  3. Chasing the Twilight Zone
  4. Tomorrow
  5. Wings of Rage
  6. Shadow over Deadland (The Twilight Transition) (inštrumentálna)
  7. A Nameless Grave
  8. Don’t Let Me Down
  9. Shine a Light
  10. HTTS 2.0
  11. Blame It on the Truth
  12. For Those Who Wish to Die

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: SPV/Steamhammer

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.rage-official.com/
https://www.facebook.com/RageOfficialBand
https://www.facebook.com/Peavy-Wagner-101631338638748/
https://www.instagram.com/RageOfficialBand/
https://www.youtube.com/channel/UC_ETohsfT1X0H1pbWdFxq3w

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *