Quiet Riot – Hollywood Cowboys

Jedna z najzásadnejších amerických hair metalových kapiel Quiet Riot má skutočne impozantnú kariéru za sebou. Prvé dva albumy boli pôvodne myslené ako demá a bol na nich ako gitarista Randy Rhoads ešte pred nástupom k Ozyymu a jedno japonské vydavateľstvo ich vydalo v tej dobe ako plnohodnotné platne. Debut Metal Health je najpredávanejší metalový debut všetkých čias. Kapelou prešli také osobnosti ako Rudy Sarzo (ex-Whitesnake, ex-Dio), Greg Leon (ex-Dokken), Carlos Cavazo (ex-Ratt), Sean McNabb (ex-Great White, ex-House Of Lords), Bobby Rondinelli ( ex-Rainbow. ex-Black Sabbath, ex-Blue Oyster Cult), Jizzy Pearl (Love/Hate), Paul Shortino (Rough Cutt) a ten personálny výpis sa vlastne nekončí.

Po smrti pôvodného speváka Kevina Dubrowa sa kapela potáca medzi výmenami spevákov. Štvrtý album a štvrtý spevák. No ten čo sa nachádza na aktuálnom počine už tiež nie je člen. Povedzme si otvorene vďaka Bohu. Pretože James Durbin je jediná slabina albumu Hollywood Cowboys. Našťastie sa k nim na tour navrátil Jizzy Pearl z Love/Hate.

Úvodnou skladbou je Don´t Call It Love v klasickom duchu QR. Kapela už dávno nenaháňa trendy. Ona predsa jeden sama tvorila. Suchý Zeppelinovský zvuk a skvelý Frankie Banali (ex – W.A.S.P., ex – Blackthorne, ex – Faster Pussycat, ex – Glenn Hughes) predvádza prečo je považovaný za bubenícku špičku. Skvelá gitara Alexa Grossiho, ktorý je s kapelou už šiesty album vyťahuje jeden riff za druhým a neprestáva baviť. Hneď druhá v poradí In The Blood je pre mňa vrcholom albumu. Kde dokonca ani upískaný Durbin neťahá uši. To je skladba do zlatého fondu QR. Celá platňa nenudí a ide vo svojom duchu až do konca. Je úplne jasné prečo sú Quiet Riot aj napriek neľahkému osudu považovaný za stálicu a špičku hard ´n´ heavy na svete.

Na záver chcem popriať jedinému stálemu členovi bubeníkovi Frankie Banalimu veľa zdravia a hlavne síl k boju so zákernou rakovinou. Frankie to musíš zvládnuť.

Lineup:

  • James Durbin – spev, doprovodné vokály
  • Alex Grossi – gitary
  • Chuck Wright – basa
  • Frankie Banali – bicie, perkusie

Tracklist:

  1. Don’t Call It Love
  2. In the Blood
  3. Heartbreak City
  4. The Devil That You Know
  5. Change or Die
  6. Roll On
  7. Insanity
  8. Hellbender
  9. Wild Horses
  10. Holding On
  11. Last Outcast
  12. Arrows and Angels

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Frontiers Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.quietriot.band/
https://www.facebook.com/quietriot/
https://www.youtube.com/user/QuietRiotVEVO/videos?flow=list&sort=p&view=0

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *