Magnum – The Serpent Rings

Magnum The Serpent coverBritský gitarista Tony Clarkin je jedným z najaktívnejších hudobníkov. Sám v rozhovore priznal, že krátko po vydaní nového materiálu hneď začne dávať dokopy nápady nové.

Dôkazom jeho nesmiernej aktivity, je tohtoročný album Magnum – The Serpent Rings. Jeho predchodca Lost on the Road to Eternity vyšiel približne pred dvoma rokmi.

V kapele sa však udiala menšia zmena. Dlhoročného basáka Ala Barrowa vystriedal Dennis Ward, dlhoročný člen nemeckých Pink Cream 69, ktorý spolupracoval aj v Place Vendome (Michael Kiske a spol.) a neskôr aj v Unisonic.

Lost on the Road to Eternity som mierne vytkol, že sa drží rovnakej šablóny ako albumy od Wings of Heaven.Melodickú hard rockovú muziku nájdete aj na aktuálnom počine.

Tonymu sa však tentokrát podarilo dať dokopy kvalitnejšie nápady. Dal si viac záležať na ich nápaditosti a originalite. Vďaka tomu dostala táto nahrávka pomyselnú pridanú hodnotu. Dokonca tu budeme počuť aj taký, relatívne netypický nástroj – saxofón (v piesni House of Kings).

Bob Catley tiež lepšie spieva, v niektorých piesňach sa do toho aj ,,poriadne oprie“ (titulná Where Are You Eden, Madman or Messiah…). Skvelú prácu robia aj obaja členovia rytmickej sekcie a klávesak Rick Benton.

Na záver len toľko. Keď budú robiť nasledovníka The Serpent Rings, tak snáď Tony prinesie rovnako kvalitne nápady. Alebo ešte kvalitnejšie.

Lineup:

  • Bob Catley – spev
  • Tony Clarkin – gitara
  • Rick Benton – klávesy
  • Dennis Ward – basa
  • Lee Morris – bicie

Tracklist:

  1. Where Are You Eden?
  2.  You Can’t Run Faster Than Bullets
  3. Madman or Messiah
  4. The Archway of Tears
  5.  Not Forgiven
  6. The Serpent Rings
  7. House of Kings
  8.  The Great Unknown
  9. Man
  10. The Last One on Earth
  11. Crimson on the White Sand

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: SPV/Steamhammer

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.magnumonline.co.uk/
https://www.facebook.com/magnumbandpage/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *