Lamori – Neo Noir

lamori neo coverDostalo sa mi do rúk CD fínskej gothic metalovej kapely Lamori, ktorá vznikla v roku 2009. Toto zoskupenie vlastne pokračuje tam, kde kedysi začal H.I.M.. Texty sú inšpirované kultovými horormi a starými romantickými príbehmi. Ich tretí album Neo Noir vyšiel 31. januára 2020 a pre mňa je peknou upútavkou na nový metalový rok.

Ponuré tóny piesní a silný nezameniteľný hlas Mathiasa Juseliusa od začiatku navodia príjemne mrazivú atmosféru. Celé to znie ako parádny podmaz k starým čiernobielym filmom, melancholické a depresívne melódie naplnené temnou energiou, spev, z ktorého máte chvíľami zimomriavky.

Piesne od An Angel by Your Side, Heaven Ain’t For Us až po The Scientist plynú v perfektnej línii. Ocitáte sa v príbehu zo starých čias, bežíte bezmesačnou nocou lesom, naplnený strachom. Nevidíte koniec, len bežíte, okolo vás zvuky noci. Mimochodom, ak vám The Scientis niečo hovorí, nemýlite sa, je to prerábka Coldplay ale fakt skvelá.

Je to trocha iný metal – trocha temnejšia hudba bez nejakých výrazných gitarových riffov, založená skôr na základnej melódii a perfektnom speve. Pre mňa silne návykové. Tento rok vyzerá čím ďalej tým lepšie.

Lineup:

  • Matias – spev
  • Pellas – gitary
  • Mikael – basa
  • Jens – klávesy
  • Sanchez – bicie

Tracklist:

  1. An Angel by Your Side
  2. The Evil Inside of Me
  3. Born to Lose
  4. Fade Out of Time
  5. The Devil’s Mark
  6. Heaven Ain’t For Us
  7. Going Down
  8. Wild Within
  9. The Scientist

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: WormHoleDeath

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.lamorimusic.com/
https://www.facebook.com/lamorimusic
https://www.youtube.com/user/lamorimusic

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *