My Dying Bride – The Ghost of Orion

My Dying The Ghost cover

My Dying The Ghost coverS My Dying Bride som sa zoznámila pred rokmi vďaka názvu, ktorý mne, fanúšičke Tima Burtona, pripomínal jeho filmy. Ale nikdy som to neľutovala, pretože je to v podstate druhá doom metalová kapela, ktorú som začala počúvať a vďaka ktorej považujem tento štýl za skvelý.

Vznikli v Anglicku v roku 1990 a doposiaľ vydali 12 štúdiových albumov. Spolu s Anathema a Paradise Lost patrí k priekopníkom žánrov death/doom, a gothic metal.

Aj keď už vznikali obavy či sa nejakého nového výtvoru dočkáme, pretože Aaronovi Stainthorpeovi v roku 2017 vážne ochorela dcéra a zrušili sa všetky koncerty, a vyzeralo to, že by kapela mohla skončiť.

Ale v roku 2018 Aaron vyhlásil, že sa dcéra uzdravuje a skupina pracuje na novom albume.

Najnovší počin The Ghost of Orion vychádza 6. marca 2020 a už prvá ochutnávka Your broken Shore naznačila, že by mohlo ísť o majstrovské dielo. Daná platňa dokazuje v plnej miere, že metalová legenda ani po rokoch nestráca kreativitu.

Osem piesní vsádza na krásne a emotívne melódie, neuveriteľné gitarové sóla, a výborné vokály. Jeho kvalitu najlepšie spoznáte v piesňach Your Broken Shore a Tired of Tears – tie predstavujú bolestivé spomienky na chorobu Aaronovej dcéry. The Solace sa ostatným skladbám vymyká a je trochu experimentálna.

Vyzerá to, že My Dying Bride po ťažkých časoch znova našli svoje korene. Asi by ste našli medzi množstvom ich platní aj kvalitnejšiu, ale u takejto kapely to až tak veľa neznamená. Páni jednoducho nevedia urobiť slabý album. Je fajn, že sú späť.

Lineup:

  • Aaron Stainthorpe – spev
  • Andrew Craighan – gitary
  • Neil Blanchett – gitary
  • Lena Abé – basa
  • Shaun Macgowan – klávesy, husle
  • Jeff Singer – bicie

Tracklist:

  1. Your Broken Shore
  2. To Outlive the Gods
  3. Tired of Tears
  4. The Solace
  5. The Long Black Land
  6. The Ghost of Orion
  7. The Old Earth
  8. Your Woven Shore

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.mydyingbride.net/
http://www.facebook.com/MyDyingBrideOfficial/
http://www.instagram.com/mydyingbride_official/
http://www.nuclearblast.de/mydyingbride/

Hodnotenie: 4/6

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *