Crematory – Unbroken

crematory unbroken coverNemeckí Crematory patria k najdlhšie fungujúcim gothic metalovým skupinám v Európe. Existujú od roku 1991 a skoro každý rok vydávajú nový album.

Najnovší Unbroken vyšiel 6. marca 2020. No oproti minulému sú tu dve rozdiely.

Kým od roku 2014 vydávali pod hlavičkou SPV/Steamhammer, vlani podpísali zmluvu s gigantom Napalm Records. Gitaristu Tosseho Baslera nahradil Connie “Connor” Andreszka.

Kvalita?

Novinka si udržiava viac-menej stabilnú kvalitu v porovnaní s minulou tvorbou, čo je vlastne na škodu, pretože v podstate nevybočuje zo svojich koľají a máte pocit, že kapela nevyužíva všetky svoje možnosti.

Nie, Unbroken nie je zlý album, to určite nie, mix gotic metalu a elektronickej hudby je počúvateľný. Striedanie growlingu a čistých vokálov sedí, piesne sú celkom pekné, a chvíľami dokonca výborné.

Spestrenie

Zaujímavým spestrením je hosťovanie speváka Equilibrium – Robseho. Z 15tich skladieb na CD ma najviac zaujali Awaits Me a Rise and Fall a dobré gitarové sólo v The Downfall. Klavírna balada Like the Tides zvyšuje celkový emotívny dojem z albumu.

Ale občas, akoby tomu chýbala iskra, nejaké kreatívnejšie muzikantské nápady. Skladby nenechávajú vo vás nijakú výraznú odozvu, skončia a vy si poviete, fajn, môže byť, a idete ďalej. Mne osobne by vyhovovalo viac tvrdších gitarových rifov.

Verdikt

Crematory vytvorili pohodový album, ale z môjho pohľadu neprekročili svoj tieň. Myslím však, že skalného fanúšika nesklame.

Lineup:

  • Felix Stass – spev
  • Rolf Munkes – gitary
  • Connie “Connor” Andreszka – gitary
  • Jason Mathias – basa
  • Katrin Jüllich – klávesy
  • Markus Jüllich – bicie

Tracklist:

  1. Unbroken
  2. Awaits Me
  3. Rise and Fall
  4. Behind the Wall
  5. The Kingdom
  6. Inside My Heart
  7. The Downfall
  8. My Dreams Have Died
  9. I Am
  10. Broken Heroes
  11. A Piece of Time
  12. Voices
  13. Abduction
  14. As Darkness Calls
  15. Like the Tides

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Napalm Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.crematory.de/
https://www.facebook.com/CREMATORY/
https://www.youtube.com/c/CrematoryDe

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *