Orkrist – Artifacts of Life

Orkrist Artifacts of Life coverNa máločo som sa tento rok tak tešila, ako na nové CD kapely Orkrist. Táto slovenská doom metalová kapela vznikla v roku 2000, vydala dva albumy a na dlhú dobu sa odmlčala.

V roku 2018 sa uskutočnil jeden koncert a fanúšikovia znova začali dúfať, že sa dočkajú nových piesní. A konečne, tento rok 22.2. vychádza ich tretí album Artifacts of Life, ktorý si kapela vydáva sama.

11 kvalitných skladieb nenechá nikoho na pochybách, prečo ani po rokoch nečinnosti fanúšikovia na Orkrist nezabudli. Hudba je perfektne prepracovaná a vypointovaná, jemná, a divoká zároveň.

Pri počúvaní som sa chvíľami pristihla, že zadržujem dych a mám zimomriavky, taký silný dojem nový album zanecháva. Piesne majú nádherný komorný začiatok, tóny, ktoré pomaly stúpajú, postupne sa pridávajú nástroje a vokály.

Ľahká melódia sa strieda s drsnou gitarou, nežný podmanivý ženský hlas dopĺňa drásavý mužský. Akoby ste sa spolu s nápevom vracali v čase na dôverne známe miesta, na začiatok času k prapôvodu vecí.

Tak, to je Orkrist – úžasná kométa slovenskej metalovej scény, ktorá preletí, zažiari, všetkých poblázni a zas na roky zmizne. Uvidíme či aj tentokrát.

Lineup:

  • Lydia – spev, flauta
  • Khayo – gitary
  • Crom – klávesy, škrekot
  • Pyros – bicie, perkusie

Tracklist:

  1. Carpathian Wedding (Intro)
  2. Forest’s Bride
  3. Shadowlord II
  4. Interludium I
  5. Where the Knights Sleep, Undying
  6. Interludium
  7. Eterni-Tree
  8. Maid, Dragon, Brother’s Blood and Wood So Cursed
  9. Incarceration of Innocence – Artifacts of Life
  10. Last MMIV
  11. Cold Winter Leave

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/orkristofficial/
https://www.facebook.com/groups/216877845007585/
https://orkrist.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *