Michael Ehré (The Unity, Primal Fear, Gamma Ray) – ,,Bola to trochu výzva vydať tri albumy počas tak krátkej doby…”

Michael Ehré 2020Kapela The Unity, ktorú sme mohli vidieť a počuť aj na Slovensku je na scéne už necelé štyri roky. 13. marca vydali už tretí album Pride. Ako obvykle plánovali k nemu turné, no to bolo zo známych dôvodov zrušené. Chcete vedieť o tomto albume niečo viac? Ako sa vysporadúvajú s obmedzeniami v súvislosti s Corona vírusom? Je niečo nové v Gamme Ray? A keďže bubeník Michal Ehré sa minulý rok stal členom aj Primal Fear, dozviete sa aj zaujímavé novinky z tábora tejto kapely.

Zdravím Michael. Po úspešných koncertoch s umelcami ako Axel Rudi Pell, Edguy, Sinner a dvoch skvelých albumov, ste vydali už tretí – Pride. Aké máš z neho pocity?

Michael Ehré: Zdravím. Bola to trochu výzva vydať tri albumy počas tak krátkej doby, hlavne s toľkými koncertami a turné pomedzi. Ale bol to náš plán, keďže sme chceli založiť na metalovej scéne kapelu tak rýchlo, ako to len pôjde. Teraz, keď dostávame ohlasy, sa cítime naozaj dobre, pretože novinári a fanúšici tento album milujú.

Daná platňa je opäť mixom power metalu a tradičného hard rocku, no nájdeme tam aj odlišnosti. Mohol by si povedať viac?

Michael Ehré: Naším cieľom bolo rozšíriť náš štýl. Chceli sme sa vyhnúť tomu, aby sme sa opakovali, čo bolo taktiež výzvou. Na našom albume máme napr. pieseň Scenery Of Hate, ktorá je skutočnou heavy metalovou skladbou, ale máme aj You Don´t Walk Alone – pieseň, ktorú by mohol napísať aj Bryan Adams. Pokúsili sme sa rozšíriť rozmanitosť tvorenia bez straty nášho štýlu.

Čo by si povedal k textom?

Michael Ehré: Vieš, nie sme kapela ktorá píše texty o drakoch, mečoch, alebo hradoch. Necháp ma zle: Mám rád tieto témy, ale vieme že k The Unity sa nehodia. Naše texty sa zaoberajú vecami, ktoré sa dejú v skutočnom živote, ako sú klimatické zmeny, alebo situácia s radikálnymi diktátormi. Niektoré veci spomínané v textoch sa nám stali, niektoré sú fiktívne a niektoré sú založené na správach z televízie.

Prekvapenia

Osobne ma prekvapila Damn Nation. Pripomína mi až niečo severské (Stratovarius, HammerFall) 😉

Michael Ehré: No to je to, čo som už spomínal – pokiaľ ide o skladanie piesní. 😉 Pokúsili sme sa rozšíriť našu rozmanitosť. Damn Nation je toho dobrým príkladom, pretože na predchádzajúce albumy sme takúto pieseň nenapísali. Ale je dobré, že stále môžete počuť, že počúvate skladbu The Unity.

A čo rockandrollový kúsok Rusty Cadillac. Najprv som si myslel, že je to cover.

Michael Ehré: Haha… 🙂 všetci ľudia hovoria o tejto skladbe! To je cool! Mám rád túto pieseň. A aby som bol úprimný: pre mňa ako bubeníka to bola najnáročnejšia skladba pri nahrávaní, kvôli shuffle rytmu. A… je to ďalší dokonalý príklad toho, čo som už vysvetlil.

Chystané koncerty

Porozprávaj niečo o pripravovanom turné k albumu.

Michael Ehré: Plánovalo sa turné s Freedom Call, ale bohužiaľ kvôli kríze v súvislosti s korona vírusom sme ho museli zrušiť. Momentálne pracujeme na novom turné a koncertoch, ale zatiaľ nemôžem povedať podrobnosti. Pre všetkých sú to ťažké časy. 🙁

Je v pláne sa vrátiť aj na Slovensko?

Michael Ehré: Určite. Ak nám to umožníte, zahráme. Sľubujem!

The Unity 2020

Člen Primal Fear

Ty si sa minulý rok pridal aj k Primal Fear. Ako k tomu došlo?

Michael Ehré: Skutočne ma to potešilo. Všetci viete o situácii v Gamma Ray, takže som fakt rád, že mi zavolal Mat Sinner a spýtal sa ma, či mám záujem pripojiť sa k Primal Fear. Už sme natočili nový album a tento rok budeme hrať veľa koncertov…. dúfajme… uvidíme ako sa veci vyvinú…

Mohol by si povedať niečo o chystanom albume?

Michael Ehré: Všetci fanúšikovia sa naň môžu skutočne tešiť. Je to typický album Primal Fear so všetkými prvkami, ktoré fanúšici milujú! Minulý rok pri nahrávaní bicích som sa fakt bavil a nemôžem sa dočkať reakcii fanúšikov.

A čo koncerty s Primal Fear (ak je to možné povedať)?

Michael Ehré: V máji/júny budeme na turné so Symphony X a Firewind v USA a Kanade, potom budú nasledovať letné festivaly. V septembri/októbri budeme cestovať po Európe s Freedom Call. Držme si palce, aby sa všetko podarilo odohrať.

Primal fear 2019

Gamma Ray?

Tak ako v minulých rozhovoroch, aj teraz sa ťa spýtam aj na Gammu Ray. Vedel by si mi povedať nejaké novinky? Koncerty, album?

Michael Ehré: Budem úprimný: nie. Nemám žiadne správy. Kai je stále zaneprázdnený Helloweenom, takže sa naozaj nič nedeje.

Nebude mať tvoje pôsobenie v Primale (poprípade aj Gamme) vplyv na The Unity?

Michael Ehré: Ako som povedal, s Gamma Ray sa nič nedeje a nikto nevie, kedy kapela začne znova. Takže zostáva The Unity a Primal Fear. Som si celkom istý, že dokážem zvládnuť a zmanažovať si pôsobenie v oboch kapelách. Nemal by to byť problém.

Osobné otázky

Mávaš niekedy chvíle, keď si chceš od hudby oddýchnuť? Ak áno akým spôsobom oddychuješ?

Michael Ehré: Práve teraz som viac menej nútený nič nerobiť kvôli tejto zvláštnej situácii. Posledné mesiace boli pre mňa naozaj ťažké, pretože som bol veľmi zaneprázdnený, takže teraz si užívam oddych.

Dúfam však, že sa táto nočná mora skončí čo najskôr, pretože situácia sa môže stať skutočne kritickou.

Čo robíš preto aby si sa udržal vo forme?

Michael Ehré: Behám a navštevujem telocvičňu. Niektorí ľudia hovoria, že aj hranie na bicie je športom, ale ja potrebujem toho robiť viac, ako kompenzáciu, keď práve nebubnujem. Rád sa potím. 😉

Na scéne pôsobíš už nejaký ten piatok, prešiel si mnohými kapelami (Metalium, Firewind…). Keď sa pozrieš do minulosti, existuje nejaká vec, ktorú by si radšej zmenil?

Michael Ehré: Úprimne, nie. Keď sa obzriem späť, musím povedať, že veci sa pre mňa vyvíjali dobre. Určite som urobil aj chyby, ale poučil som sa, čo ma spravilo silnejším. Takže všetko ma zmysel.

Čo by si odporučil mladým začínajúcim muzikantom, aby sa dostali tam kde ty?

Michael Ehré: Fúú… buďte pripravení, že budete musieť pracovať viac ako ostatní. Byť hudobníkom je práca na 24 hodín. A ak chcete zbohatnúť, hľadajte si inú prácu, haha. 😀

Ok, tak to bola už záverečná otázka. Veľmi pekne ďakujem za rozhovor a poprosím ťa o nejaký ten odkaz  pre čitateľov.

Michael Ehré: Prosím sledujte situáciu. Berte ju zodpovedne, ale zostaňte pokojní. Prajem vám všetko najlepšie. Ostaňte zdraví.

Youtube videá:

Linky:
https://www.unity-rocks.com/
https://www.facebook.com/unityrocksofficial/?fref=ts

Za spoluprácu na článku ďakujem Schnapsovi z webu prorocker.sk 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *