Novinky z prostredia interpretov Alestorm, Dark Tranquillity, Horrible Creatures, NoControl

Alestorm – prvý singel z chystaného albumu

2.4.2020

alest,,Populárni piráti“ Alestorm vydajú 29. mája nový album Curse of the Crystal Coconut.

alest

Tracklist:

  1. Treasure Chest Party Quest
  2. Fannybaws
  3. Chomp Chomp
  4. Tortuga
  5. Zombies Ate My Pirate Ship
  6. Call of the Waves
  7. Pirate’s Scorn
  8. Shit Boat (No Fans)
  9. Pirate Metal Drinking Crew
  10. Wooden Leg Pt. 2 (The Woodening)
  11. Henry Martin

Prvým singlom je skladba Treasure Chest Party Quest:

Linky:
https://www.alestorm.net
https://www.facebook.com/alestormband
https://www.alestorm.napalmrecords.com
https://www.alestorm.napalmrecords.com

Zdroj: Napalm Records, Foto: Elliot Vernon

Noví členovia Dark Tranquillity

30.3.2020

dartZostavu švédskych melodických death metalistov Dark Tranquillity posilnili noví členovia – gitaristi Chris Amott (ex Arch Enemy) a Johan Reinhold (Andromeda).

Obaja boli členmi koncertnej zostavy tejto formácie od roku 2017. Samotná kapela sľubuje aj nový album. Podľa predbežných plánov by mal vyjsť koncom tohto roka.

 Momentálne osadenstvo Dark Tranquillity vyzerá nasledovne: 

  • Mikael Stanne – spev, gitary
  • Christopher Amott – gitary
  • Johan Reinholdz – gitary
  • Martin Brändström – klávesy, programovanie
  • Anders Iwers – basa
  • Anders Jivarp – bicie

Linky:
https://www.darktranquillity.com/
https://www.facebook.com/dtofficial/

Zdroj: Blabbermouth 

HORRIBLE CREATURES přicházejí s novým EP “INTERNAL DECLINE

31.3.2020

ahcPo třech letech od vydání debutu “Pitfall” konečně dočkáváme nového materiálu od samozvané nejlepší české trash/death metalové kapely – Horrible Creatures.

hoceide

Čtyřskladbové EP “Internal Decline” tématicky mapuje duševní a emoční rozklad člověka, sebezapření, pochybnosti a boj s vlastním bytím. Na základě osobních pocitů, zkušeností a zážitků nasbíraných po dobu existence kapely vznikla velice osobní, temná a agresivní nahrávka, kterou se kvartet rozhodl zvěčnit u věhlasného producenta Tue Madsena v jeho studiu Antfarm Studios v Dánsku. Madsen známý díky své producentské práci na deskách kapel jako Meshuggah, Heaven Shall Burn, Halford, Babymetal, Ektomorf, Benea Reach a dalších posunul nejen zvuk, ale i muzikanstký um Horrible Creatures o další úroveň dál. Celou atmosféru díla dotáhl k dokonalosti Matt Lombard, se kterým kapela vytvořila přebal pro nové EP. Čtyři skladby napěchované vztekem, úzkostí a znechucením z dnešní uspěchané doby. To je nové EP “Internal Decline” které si nyní můžete poslechnout.

Linky:
https://www.facebook.com/HorribleCreatures/
https://bandzone.cz/horriblecreatures

Tlačová správa

TO SVET NEVIDEL

30.3.2020

je názov debutového albumu kapely No Control, ktorá je právom označovaná za horúce želiezko v ohni Slovenského metalu.

 Zaujímavosťou je, že tesne pred vydaním prišlo v kapele k zmene na poste speváka a tak sa chalani rozhodli album ešte nevydať a po dohode s vydavateľom ho celý prespievať s novým spevákom Elom Schronkom, ktorý sa skladby naučil a naspieval v rekordnom čase. A nielen to! Pri nahrávaní vzniklo aj niekoľko nových skladieb a úvodný singel k tomuto albumu, skladba NIEKTO INÝ je práve jednou z nich.

noctsncov

To však nie je jedinou zaujímavosťou tohto albumu. No Control nezvolili vydanie na CD nosiči, ale na špeciálne vyrobenom USB kľúči v krásnom balení. Ako sami hovoria, nových vecí sa neboja ani v tomto smere. Okrem hudby a textov je obsahom kľúča aj 5 videoklipov. Mnohé skladby z albumu sú už fanúšikom dobre známe nielen z koncertov, ale aj zo sociálnych sietí či rádiového éteru. Na albume sa v dvoch skladbách objavil hlas Igora Belaja (ex-the paranoid). Medzi textármi však  nájdete aj mená, ako Michal Žitňanský (Zoči Voči) či Vlado Krausz, alebo Miro Jurika. Album sa nahrával v štúdiách Randal Factory pod producentským dohľadom Jimiho Cimbalu.

Vzhľadom k aktuálnej situácii v súvislosti s opatreniami voči covid-19 sa No Control rozhodli priblížiť svojim fanúšikom aj prostredníctvom hud. streamov aj napriek pôvodnému zámeru zverejnili touto formou album už teraz. V najbližších dňoch No Control avizovali aj zverejnenie albumu na sociálnych sieťach. 13 skladieb spievaných v Slovenčine by určite nemalo ujsť pozornosti žiadneho fanúšika nabrúsených gitar, úderných bicích a chytľavých refrénov.

Pilotný singel k novému albumu si môžete vypočuť tu:

ZDROJ: Randal Agency

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *