Bratislavský nárez

Kniha Bratislavský nárez je výsledkom rovnomenného projektu, ktorého cieľom bolo zmapovať bratislavskú amatérsku rockovú scénu 80-tych rokov. Okrem vydania publikácie sa uskutočnil aj koncert v bratislavskom klube Randal vzniklo aj kompilačné CD.

bratislavsky narez

Prináša krátku históriu 33 rockových kapiel, ktoré pôsobili na bratislavskej scéne v 80 rokoch (medzi inými aj kapely ako Metalinda, Isabelle), spomienky vtedajších hudobníkov a v závere fotografie zo spomínaného koncertu.

Napriek tomu, že som očakával o niečo podrobnejšie informácie o daných kapelách (o niektorých z nich je možne nájsť informácie na nete) a viac výpovedí dobových aktérov si myslím, že ide o pomerne hodnotnú publikáciu.

Musím povedať, že občas pri čítaní tejto knihy som cítil smútok, keď som zistil, že koľko kvalitných kapiel sme tu mali. Navyše mnohé z nich nikdy nevydali album – niektoré doslova pre hlúpe dôvody. Napr. kapela Cerberus – ktorí mali zmluvu s Opusom a čakali čakali a nakoniec skončili a neskôr zistili, že Opus spravil iba obal k ich albumu.

Taktiež kedysi populárna heavy metalová kapela v bratislavských kruhoch Regata, ktorá aj začala nahrávať CD v Opuse, ale tiež k vydaniu nikdy nedošlo. Dôvod –  zmätok pri privatizácii tohto vydavateľstva. Pri ňom sa pásky z ich nahrávkami jednoducho stratili.

Čo už, ako sa hovorí: ,,sme na Slovensku, kde je možné všetko“ 🙁

Autor: Kolektív
Vydavateľstvo: Neuvedené
Rok vydania: 2009
Martinus link: https://www.martinus.sk/?uItem=78244

Hodnotenie: 4,5/6

Tento článok nájdete aj na webe: kniha.diera.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *