Rozhovor s Tomášom Hutňanom z Exodusion zo dňa 31.5.2012

Zdravím, tak na úvod sa spýtam aký si mal dnes deň?

Tomáš Hutňan: Fúha… Vieš čo, od piatku mam problémy so srdcom a dnes som skoro dostal infarkt a neviem či som ho náhodou aj neprekonal.

Úha, tak dávaj pozor nech svet nepríde o talentovaného metalistu 🙂 Ty patríš medzi prvých ľudí, s ktorými som robil rozhovor pre môj web, čo sa od vtedy zmenilo?

Tomáš Hutňan: Neboj sa ja sa pre vás všetkých sa posnažím, aby som tu bol čo najdlhšie. Ale vieš čo? Od tej doby mam nový vážny vzťah a momentálne chystám s kapelou nový album.

Na stránke mate spomínané, že vaša kapela sa zrenovovala v čom spočívala tá renovácia?

Tomáš Hutňan: No hej vieš ono je to trocha komplikované, vieš mysleli sme si, že to nemá význam a tak sme každý chodili s inou partiou a tak vznikali iné kapely, ale nakoniec sme sa zase dali dokopy.

Bol dôsledkom tejto renovácie aj nový názov????? (zdá sa mi, že pred tým ste fungovali ako Mechanix)

Tomáš Hutňan: Áno. Vieš, tento názov nám veľmi nerezal a tak sme sa jedného dňa zhodli, že prečo by sme tomu nedali nový názov niečo tvrdšie ako napríklad Exodusion. A tak sme sa zrenovovali pod novým menom Exodusion .

A čo vaše skladby. Hrávate už komplet nový repertoár na koncertoch? Alebo je možné počuť ďalej skladby, ktoré vznikli ešte počas Mechanixu?

Tomáš Hutňan: No vieš čo, live sme zatiaľ nevystupovali, ale chceli by sme už niečo také podniknúť. No neviem ako to bude s tým repertoárom, lebo demo Warzone nedopadlo zrovna podľa mojich predstáv, aj keď je to thrash, ale mohlo by to byt aj lepšie, čo už by sa dalo povedať o našom novom pripravovanom albume, ktorého názov zatiaľ nezverejním.

Tak by sa dalo zverejniť pár skladieb na ochutnávku a podľa toho uvidíš.

Tomáš Hutňan: No vieš čo, zatiaľ makáme, mp3 nahrávku ešte nemáme, ale tie riffy čo mám zatiaľ tak sú na štýl Kreator, Destruction a Sodom .. Proste čistý old school thrash.

Jasne, v akom stave sú prípravy debutu?

Tomáš Hutňan: Zatiaľ v prípravnom. V pokročilom budú tento týždeň, keď tomu bude zdravie a čas priať.

Čo stalo za rozhodnutím, že bude tvrdší oproti pôvodným plánom?

Tomáš Hutňan: Tak ako vieš, štýl ako je Metallica a Megadeth v dnešnej dobe len tak hocikto nepočúva a veľa ľudí už to za thrash nepovažuje ale taký Kreator, Destruction, Sodom atď…, to je už fakt že kurva thrash.

Aké sú tvoje očakávania od tohto albumu?

Tomáš Hutňan: No samozrejme dúfam, že to ľudí oslovi viac, než demo Warzone a proste, že ich to natankuje do krutého headbangu/poga.

Tak prajem nech to vyjde. Budete mať aj nejaké vydavateľstvo? Alebo si to vydáte sami na vlastné náklady?

Tomáš Hutňan: Diki moc, snáď sa podarí zabodovať. No vieš čo, tak ako stále, klasika na vlastné náklady.

Ako vyzeralo tvorenie skladieb? A na aké témy sú prevažne zamerané?

Tomáš Hutňan: No vieš čo, demo Warzone bolo zamerané na vojenskú tému, ale nový album bude o korupcii vo svete a celkovo o problémoch dnešného sveta .

A ako vyzeralo tvorenie skladieb? Je nejaký konkrétny člen, ktorý mal na tom zásluhu alebo to bolo dielom celej kapely?

Tomáš Hutňan: No vieš čo? Rozhodol som sa ja, ale oboznámil som s tým všetkých členov, čiže smelo môžem povedať, že na tom budeme mat zásluhu všetci štyria.

No tak je to najlepšie myslím. Kde všade plánujete vystúpiť na podporu daného albumu?

Tomáš Hutňan: Máš jasné. Fúha, asi len tam kde bude ponuka.

Rysujú sa vám aj nejaké festivaly?

Tomáš Hutňan: Ešte zatiaľ nič neplánujeme, najprv to chcem nahrať, potom preskúšať poriadne a tak by sa niečo dalo poriešiť.

Ako vyzerá civilné fungovanie členov Exodusion v meste Stropkov? (práca, záľuby záujmy)

Tomáš Hutňan: Ja osobne, rysuje sa mi nejaká prácička v hudobninách, čo sa týka Martina, ten si ešte prácu hľadá, Kasi ten má prácu na mestskom úrade, podotknem momentálne robí vodičák (hehe)  a Slavo ešte študuje.

Pri tebe sa vystriedalo pomerne veľké množstvo muzikantov. Si v kontakte s niektorými z nich?

Tomáš Hutňan: Áno, samozrejme že som a aj sa niekedy stretneme vonku a zájdeme si na nejaké to pivko.

Čo je podľa teba najväčším problémom na slovenskej metal scéne a začínajúcich kapiel?

Tomáš Hutňan:Ha! To je správna otázka. No jednou z najhorších vecí pre začínajúcu kapelu sú financie, je tu ešte problém s ľuďmi, ktorí už takúto hudbu nepodporujú, to môžem potvrdiť, druhá vec mali by sa nájsť takí ľudia, čo chcú hrať vážne a nie zo srandy, ale od srdca, lebo z frajeriny to nemá význam. Ďalšia vec je, že tuná na Slovensku je ťažké zohnať skúšobňu, asi toľko.

Aký je tvoj najväčší muzikantský sen?

Tomáš Hutňan: Určite vystupovať na nejakom veľkom pódiu s mojou partiou a samozrejme aby tam aj bola moja láska Silvia Keselicova. A aby si aj ona užila svojho frajera vo veľkom (hehe) 🙂 🙂

Už na konci by som ti len rád poďakoval a poprosil o nejaký ten odkaz pre mojich čitateľov

Tomáš Hutňan: Tak na záver asi toľko, aby mladí ľudia hrali hudbu a rozširovali náš hudobný svet a nie aby drogovali, pili, fajčili a robili so seba frajerov a namyslených kokotkov ako je Justin Bieber lebo toto ani hudobník u mňa nie je.

A ešte jedna vecL

Thrash je kurva a nikdy nezahynie. /,,/ !!! Thrash Till Death !!! /,,/

A ešte jedna vec, milujem ženu menom Silvia Keselicová lebo je to úžasná ženská,ktorá ma zmenila v dobrom a strašne si to vážim.

Odkazy:
Bandzone: http://bandzone.cz/mechanix

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *