Adam Bomb + Janesession; 7. jún 2012; British Rock Stars – BA

Otvorene hneď poviem, že to bolo úžasné! Pre mňa možno jeden z najlepších koncertov tohoto roku v Bratislave. Jednoducho ako by ste nahnali spoločné turné Kiss a Motley Crue do klubu pre sto ľudí 🙂
Adam Bomb  British Rock Stars - BA

O ôsmej nastúpila na pódium slovenská kráľovná glamu Jane Razor a jej Janesession. Publikum od prvej chvíle jačalo a spievalo. Nespútané vystúpenie presahovalo hranicu bežnej tolerancie hlasitosti, ale určite sa nikomu z publika kvôli tomu nechcelo odchádzať. Ohromné na tomto koncerte Janesession bolo, že sa venovali hlavne materiálu zo zatiaľ posledného štvrtého albumu 4EVER. Myslím že lepší support v rámci hard rocku a heavy metalu si svetové legendy na slovensku ani nemôžu priať.

Adam Bomb je pre mňa jedna z modiel 80´s glam metalu a myslím, že aj všetci milovníci gitarovej techniky musia zaplesať pri zvuku jeho mena. Veď tento človek nahradil v TKO úžasného Ricka Piercea, v KISS bol prvá voľba za Ace Frehleyho čo žiaľ nakoniec nevyšlo, ale nahradil v STEELER pána menom Yngwie Malmsteen a keď Adam odchádzal na sólovú dráhu tak ho v STEELER musel nahradiť nik menší ako Axel Rudi Pell. Je to jeden z priekopníkov a v Bratislave to jasne dokázal. Koncert začal raketou vypustenou z hlavy gitary a začalo rock’n’rollové peklo, ktoré trvalo rovných sto minút.

Jedna skladba za druhou bez zbytočných rečí a preslovov. Výborné bicie Violet The Cannibal a basgitara Paul Del Bella podporovali pána virtuóza. Adam a spol zahrali také best of jeho tvorbou, aj keď z albumu Rock Like Fuck zahral asi najviac. Veľkú radosť som mala z vecí ako Shatterde Smile v ktorej si zaspieval aj Paul, Life´s Bitch, SST, I Want My Heavy Metal, Shape Of The World, Swingin On A Star, DWI, Pure SEX a samozrejme Rock Like Fuck. Keďže nový album bude obsahovať len cover verzie tak došlo aj na ne. Napríklad šestica coverov od KISS, či Rock Bottom od UFO, alebo Rock n´ Roll od Led Zeppelin.

Show bola perfektná. Došlo na pálenie gitary, podpaľovanie činelov, búchanie rakiet, zelený dym, alebo chrlenia ohňa. Neuveriteľná zábava! Odporúčam nabudúce si okamžite zakúpiť lístok na jeho koncert. Pre mňa spolu so Slayer, Gojira, Judas Priest, Anneke a verejným krstom Janesession najlepšia performance v Bratislave tohoto roku.

Pred koncertom som Adama oslovila so žiadosťou o rozhovor, ale bol nejaký nasratý a odbil ma že určite po koncerte. No po koncerte bol tak nafetovaný, že len sedel skrčený pri stole. Škoda! Možno nabudúce, alebo cez nejakú sociálnu sieť.

Koncert tejto obrovskej americkej legendy a ich skvelého support ma opäť presvedčil, že u nás vedia promotéri zorganizovať skvelé koncerty aj bez mien ktoré sa denno denne objavujú v rockových a metalových médiách. Toto má už Adam Bomb dávno za sebov, ale povedzme si úprimne. Potrebuje to? Veď jeho muzika a show hovoria sami za seba.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *