Patrik Johansson (Bloodbound) – ,,Žijeme a dýchame pre metal a nemáme čas na nič iné.”

patrik ohansson selleby 2012

patrik ohansson selleby 2012Tento rok nás Bloodbound obdarili novým albumom In The Name of Metal. Prečítajte si, čo o ňom povedal ten najpovolanejší spevák Patrik Johanssson 🙂

Zdravím, Patrik aký bol dnes deň?

Patrik Johansson: Celkom fajn, ďakujem 🙂 Veci idú výborne, tak som šťastný 🙂

Tak poďme rovno na to. Nový album je na svete už nejaký ten týždeň. Aké máš z neho pocity?

Patrik Johanson: Skutočne výborné. Ohlasy od médií a fans boli zatiaľ ohromujúce a sme veľmi spokojní s výsledkom. Album sme nahrali v máji 2012, takže čakanie na vydanie bolo dlhé. Mám dobrý pocit, zo spojenia starých a nových fandov.

Osobne sa ti priznám, že som si trochu dlhšie naň zvykal. Mám pocit, že v skladbách ako In the name of metal, Metalheads Unite ste sa snažili viac priblížiť k tradičnému heavy metalu. Je to pravda?

Patrik Johansson: Áno, je tam viac tradičných heavy metalových prvkov a možno trochu menej power metalových. Ale myslím si, že je to prirodzené pokračovanie prvej polovice albumu Unholy Cross, so skladbami ako Moria and Drop the Bomb.
Tentokrát sme zašli ešte ďalej.

Tieto tradičné heavy metalové prvky, spolu so skladbami s nádychom starého Bloodboundu, robia z In The Metal zatiaľ náš najrozmanitejší album.

No, na albume samozrejme nechýbajú ani tradičné hymny Bloodbound ako napríklad King of Fallen Grace (moja najobľúbenejšia). Bude šanca ju počuť na koncertoch?

Patrik Johansson: Rovnako milujem tento druh starých skladieb Helloween typu. Neviem či ju zahrnieme do setlistu nastavajúcich show. Čas ukáže.

Mohol by si už prezradiť aj nejaké tie konkrétne miesta, kde vás bude možné vidieť?

Patrik Johansson: Nemecký booker sa snaží vytvoriť menšie turné ako hovoríme. Keď všetko pôjde podľa plánu, bude sa konať niekedy v marci/apríli, ale viac o tom neviem. Zahráme nejaké vystúpenia tu v Švédsku a sme takisto zarezervovaní festivalu Metal fest v Čechách.

Vaše texty sa často točia okolo temných vecí, že keby vás človek nepoznal by si mohol myslieť, že ste nejaká blacková kapela. Mohol by si bližšie objasniť vaše texty?

Patrik Johanson: Thomas (Olson gitarista) píše väčšinu textov. Takže sa asi budeš musieť spýtať jeho haha 🙂 Ale myslím, že temné témy sa hodia k metalu najlepšie.

Ako vlastne vyzerá tvorivý proces u vás, kto väčšinou príde s prvým nápadom a podobne?

Patrik Johansson: Thomas a Frederik (Bergh, klávesak) píšu väčšinu materiálu. Oni presadzujú všetko v kapele, čo ma vyjsť s ideami. Z dvoch predchádzajúcich albumov viem, že keď sa ti dvaja pustia do práce, všetko to ide veľmi rýchlo a potom je album hotový.

Skutočne mám rád, s čím prichádzajú, takže sa nesťažujem. Po celý čas píšem hudbu, väčšinou pre moju druhú kapelu Dawn of Silence a našťastie mám pripravený nejaký materiál pre ďalšie vydania.

A čo skladby ako Moria a pod. Čítajú členovia Bloodbound aj v súkromí fantasy literatúru?

Patrik Johansson: Môžem hovoriť za seba a ja veľa nečítam. Ale mám rád filmy s fantasy tématikou 🙂

Čomu sa venujú členovia Bloodbound v civilnom živote? (záľuby, záujmy)

Patrik Johansson: Muzika je náš jediný záujem. Žijeme a dýchame pre metal a nemáme čas na nič iné 🙂

bloodbound kapela 2023

Ty si v kapele už dva roky ak mám správne info. Aký je to pocit?

Patrik Johansson: Jasne, oficiálne som sa ku kapele pripojil v apríli 2010 a cítim sa výborne. Som skutočne rád, že som súčasťou tejto kapely. Spolupracujeme skutočne výborne a zažívame taktiež veľa srandy. Býval som tak trochu fanda Bloodbound. Kúpil som si Nosferatu, keď bol vydaný a odvtedy som nasledoval kapelu. Tak som bol nadšený, keď som bol požiadaný aby som sa k ním pripojil.

Na ktorú z krajín, kde ste doposiaľ hrali máš najlepšie spomienky?

Patrik Johansson: V Čechách sme hrali každý rok, od kedy som sa ku kapele pripojil. Vždy keď sa vrátime, je publikum väčšie a väčšie a jeho odozva je výborná.

Ako znášaš ty a ostatný členovia dlhé odlúčenie od domova počas vašich tour?

Patrik Johansson: Od kedy som prišiel do kapely, nerobíme dlhé turné. Ale nemám s tým problém. Fakt milujem hrať na živo, tak to stojí zato.

Ty si aktívny aj v kapele Dawn of Silence. Nemáš problém stíhať obe kapely naraz?

Patrik Johansson: Áno. Ako som spomenul momentálne sme v procese nahrávania nového albumu. Pracujeme na dvanástich skladbách a dúfam, že budú vydané niekedy v roku 2013.

Máš nejaké špeciálne plány na ďalší rok (či už v rámci Bloodbound alebo osobne)?

Patrik Johansson: Hrať veľa koncertov v rôznych mestách a krajinách v rámci promo albumu In The Name of Metal 😉

Ok, ďakujem za rozhovor prajem všetko dobré a poprosím o nejaký ten odkaz pre “Slovak metalfans“.

Patrik Johansson: Ďakujem za podporu starým aj novým fanúšikom. Dúfam, že sa čoskoro vrátime na Slovensko a že tam uvidím vás všetkých, keď sa to stane 🙂 🙂

Za pomoc s článkom ďakujem Bucovi 🙂

Foto Patrik: Patrik Johansson, Foto kapela: reprofoto Youtube/AFM Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.bloodbound.se/
https://www.facebook.com/bloodboundmetal/?fref=ts
https://www.instagram.com/bloodbound_official/
https://www.afm-records.de/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *