Rozhovor s Tomášom Doskočilom z Signum zo dňa 16.2.2013

Podzim_2012_055_up_640x480Prinášam vám rozhovor s Tomášom Doskočilom s českej kapely Signum. Ich členovia prešli mnohými zoskupeniami (Agony, Episode) a teraz vám priniesli dve nové promo skladby, ktoré nájdete na ich bandzone profile. Kapela hrá pomerne agresívnejšiu odnož metalovej muziky ale ukazuje, že sa k nej dá pristupovať aj originálnym spôsobom.

Zdravím, tak na úvod by som ťa poprosil o krátke predstavenie kapely.

Tomáš Doskočil: Já Tom – bicí, Milan – kytara, Káca – kytara, zpěv, Míra – basa, zpěv.

Pred časom vám pribudli na bandzone profile dve skladby. Čo by si mohol o nich povedať?        

Tomáš Doskočil: Jsou to naše první dvě nahrávky a natočili jsme je jako takové promo songy, aby si každej, kdo nás ještě neslyšel naživo mohl poslechnout co vlastně hrajeme.

Kedy pribudnú nejaké ďalšie a ak sa dá povedať tak kedy môžeme očakávať album?

Tomáš Doskočil: Nad albem jsme ještě nepřemýšleli. Chceme teď hlavně hrát a pak se uvidí…

Mohol by si povedať niečo o pripravovaných koncertoch? Zazneje tam aj niečo z vašich predchádzajúcich pôsobísk (Myslím hlavne Agony).

Tomáš Doskočil: Ne, to určitě ne. Za působením v předcházejících kapelách, jsme každý z nás udělali tlustou čáru a budeme se společně věnovat pouze tvorbě Signum!

 Ako vyzerá civilný život členov Signum? (záľuby, záujmy)

Tomáš Doskočil: Všichni chodíme do práce, po práci rodina, děti a samozřejmě jako všichni normální muzikanti pivo a hospoda 🙂

Na bandzone máte uvedené, že kapela vznikla tak, že ty a Milan ste sa stretli ešte vo vyššie spomenutej kapele Agony. Funguje ešte táto kapela?

Tomáš Doskočil: Myslím že ne.

Vo vyššie spomenutých songoch cítim značnú mieru originality? Ale každý muzikant ma nejaké svoje vzory. Kto teba najviac ovplyvnil?

Tomáš Doskočil: Slayer, Kreator, Sepultura, Dimmu Borgir…

Ako to vyzerá so Signum vo vašej domovskej obci Studená?

Tomáš Doskočil: Ve Studené a v jejím okolí máme určitě spoustu fanoušků, kteří nás znají hlavně z dřívějška, z působení v předchozích kapelách (Agony, Sorow, Episode, Aschela, La Revolucion).

Čo by si vedel povedať k súčasnému stavu českej metalovej scény a čo si myslíš o perspektíve kapiel ako Signum?

Tomáš Doskočil: V dnešní době je spousta metalové muziky všude kolem nás, lidi koukají na koncerty v televizi na netu a na živé koncerty nechodí. Tak doufejme, že se to změní…

Ok tak ďakujem za rozhovor, prajem všetko dobré a poprosím o nejaký ten odkaz čitateľom môjho webu.

Tomáš Doskočil: Všechny čtenáře Tvého webu zdravím za celou kapelu Signum a budeme se těšit na nějaký  ten koncík u Vás v SR!

Odkazy:
Bandzone: http://bandzone.cz/signum

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *