Rozhovor s Mirom Szemanom z Wastage zo dňa 18.6.2014

miroEšte pred prvým koncertom Wastage s novým bubeníkom sa nám ho podarilo vyspovedať. Metalistky a metalisti exkluzívne Miro Szeman, nový člen Wastage:

Tak Zdravím, na úvod by som ťa poprosil pár slov o tebe.

Miro Szeman: No tak volám sa Miro Szeman, narodený v KE. Vek nie je dôležitý, som kľuďas, pohoďák, za každú srandu človek 🙂

Kedy si sa prvýkrát stretol s kapelou Wastage?

Miro Szeman: No bolo to už dosť dávnejšie, v 90 rokoch, keď bolo v KE len zopár tvrdších kapiel a hrali v garáži blízko môjho bydliska. Ja som hral tiež v kapele a nejak sme sa stretli vtedy u nich v garáži.

Kto ťa vlastne oslovil, aby si sa k ním pridal?

Miro Szeman: No začal to Fero. Len tak sme si tu písali ako im to celkom dobre ide a trošku sa posťažoval, že Jaro chce odísť a čo bude ďalej. Vedel, že mám kapelu, tak nechcel veľmi do mňa parať… Ale potom to spomenul či im nepomôžem… No a po rozmýšľaní, čo a ako som súhlasil. Zatiaľ len na skúšku či im budem vyhovovať.

Keď píšeš, že máš kapelu. Budeš stíhať aj Wastage aj svoju?

Miro Szeman:  Áno, lebo moja kapelka zatiaľ nové veci nerobí. Skúšame málo, tak mám dosť času na Wastage.

Na čo sa najviac tešíš ako člen Wastage?

Miro Szeman: Tak celkovo na hranie. Nový materiál, ktorý dáme dokopy a samozrejme koncerty a celkovo na kapelu, lebo sú tam fajn chalani dobrá partia 🙂

Budeš sa zapájať  do tvorivého procesu?

Miro Szeman: Samozrejme, na to sa najviac teším.

Mohol by si porozprávať niečo o svojom mimo hudobnom živote? (záľuby, záujmy, povolanie a tak)

Miro Szeman: Tak pracujem vo väčšom závode na elektro prevádzke. Milujem hudbu, tak to je moje naj hobby ako živé hranie, tak počúvanie , starých aj nových veci… Okrem toho celkom rád korčuľujem, pozerám hokej, hlavne NHL a pijem pivo.

Ďalej by som sa spýtal, že čo ťa priviedlo na muzikantskú dráhu a ako si sa dopracoval ku svojím súčasným kapelám?

Miro Szeman: Bola to náhoda. Niekedy dávno, keď som bol ešte chlapec, sme boli na svadbe a bola tam živá kapela, tak som toľko otravoval otca nech ich poprosí či si nemôžem sadnúť za bicie a keď som si konečne sadol, hneď som sa do nich zamiloval a už to bolo. Pre nič som nežil, len pre bicie. No a potom som cvičil len tak doma vo vzduchu. Pokiaľ som nemal svoje. Potom to začalo. Našla si ma jedna kapelka Mentol a to bol zlom. Hral som s nimi dlho, celkom sa mi darilo, tak si ma kapely obzerali a chceli ma. Vtedy tu bolo tak 5 bubeníkov,  čo stáli za to. Potom prišli ďalšie, väčšie ako XIBALBA a neskôr THE WEED, ktorá je aj moja terajšia.

Ako hodnotíš domácu košickú scénu?

Miro Szeman: Je tu dosť dobrých kapiel. Majú lepšie podmienky ako keď sme začínali my či nástroje, internet,  atď… Na to sa ale nedá vyhovárať, treba ísť s dobou. Pravda je, že sa teším,  keď košická kapela ma úspech. Nemalo by ísť o závisť medzi kapelami, ale o pomoc , kamarátstvo. Je tu dosť fajn kapiel, napr. Killchain, Obliterate, Lunokhod atď…

Čo sú podľa teba najväčšie problémy na Slovensku u kapiel ako vy?

Miro Szeman: Celkový neprajný postoj k metalovej hudbe na Slovensku. Neprinášaš zisk  vyvoleným osobám, ktoré tu masírujú mozgy a vnucujú nám ich hudobné  názory a tvorivosť – slovenský gýč… Nechcem sa k tomu ďalej vyjadrovať,  lebo by som tu hrešil pol dňa. Nemáš peniaze, manažéra, produkciu tak si nič aj keď budeš hrať ako boh. Skurvená hudobná mafia.

Jasne, ja to vidím podobne. No nič, tak ďakujem za rozhovor a ako tradične poprosím o nejaký ten odkaz pre čitateľov webu Metalmania-Magazín.

Miro Szeman: Všetkým čitateľom aj tebe prajem všetko dobré  v živote, zdravie, pohodu a kopec dobrej muziky 🙂

Yotube ukážka:

Foto: Tomáš Hrivňák

Oficiálne linky: 
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Wastage-official/431369456917131
Bandzone: http://bandzone.cz/wastage

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *