Bodom After Midnight – Paint The Sky With Blood (EP)

Bodom After Midnight Paint The coverBoodom After Midnight založil Alexi Laiho v r. 2020 po konci Children of Boodom. Bohužiaľ ako vieme, zomrel pomerne skoro.

No v apríli 2021 Napalm Records vydali ich trojskladbové EP Paint The Sky With Blood, ktoré malo byť akousi ochutnávkou z chystaného debutového albumu. Jednou z piesni je cover Dissection – Where Dead Angels Lie.

Mohol to byť skvelý začiatok novej skvelej éry, ale môžeme to brať aspoň ako prejav uznania skvelému muzikantovi a zároveň poctu samotnému žánru. Paint the Sky with Blood je šialeným útokom na ušné bubienky.

Zúrivá gitara, dunivé bubny a samozrejme silný hlas Laiho. Pripomína to trochu Children of Boodom, ale zároveň počujete, že je to v niečom iné. Plné nových nápadov. Nestihnete ani vydýchnuť z jednej bomby a už je tu Payback’s a Bitch a nakoniec zaujímavý cover na záver.

Na takej malej ploche kapela predvádza svoju kvalitu a fanúšik má chuť si trhať vlasy, že viac toho už nebude. Uvažujem, kam by sa mohol žáner posunúť, keby Alexi nezomrel. A mám vtieravý pocit, že to mohlo byť skvelé.

Lineup:

  • Alexi Laiho – spev, gitary
  • Daniel Freyberg – gitary, doprovodný vokál
  • Mitja Toivonen – basa, doprovodný vokál
  • Waltteri Väyrynen – bicie

Hostia:

  • Vili Itäpelto – klávesy

Tracklist:

  1. Paint the Sky with Blood
  2. Payback’s a Bitch
  3. Where Dead Angels Lie (Dissection cover)

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Napalm Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/bodomaftermidnightofficial/
https://bodomaftermidnight.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/bodomaftermidnightofficial/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *