Dimitriy Pavlovskiy, Mad Doctor (Majesty of Revival) – ,,Timeless je mix rôznych žánrov, nálad a techník”

Majesty of Revival 2019Ukrajinská scéna sa čoraz viac hlási o slovo. Najznámejšou tamojšou formáciou je asi Jinjer, ale Ukrajina je plná kvalitných kapiel rôznych žánrov. Progresivisti Majesty of Revival z Užhorodu nedávno vydali tretí album Timeless. Spevák/ gitarista Dimitriy Pavlovskiy a klávesak/gitarista, ktorý si hovorí ,, Mad Doctor“ trochu porozprávali o jeho prípravách a nezabudli spomenúť aj pár ďalších zaujímavosti. Perlička: K našej krajine majú pomerne blízko – obaja majú aj ďalšiu kapelu – Korzo, ktorú založili na Slovensku.

Zdravím Majesty of Revival. Nedávno ste svojich fanúšikov potešili tretím albumom Timeless. Na úvod povedzte niečo ako vznikal.

DP: Čauko, Všetko začalo v roku 2017 po turné k nášmu predchádzajúcemu albumu Dualism. Od januára do apríla v roku 2018 sme boli zavretí v štúdiu. Produkcia zabrala cca rok, nakoľko náš klávesista Vladimir mal zdravotné komplikácie, tak sa mesiac nič nedialo. V októbri sa ku kapele pridal Mad Doctor a nahrávanie pokračovalo.

Mad Doctor: Jednalo sa skutočne o skvelý proces. Nenechali sme sa spútať nejakými žánrovými hranicami, a nechali sme naše predstavivosti voľne pracovať. Takže výsledok bol prekvapením aj pre nás. Nikdy nevieš, čo sa môže objaviť v tvojej hlave.

Čo môžeme od neho očakávať?

DP: Timeless je mix rôznych žánrov, nálad a techník. Poslucháč môže objaviť nové aspekty zvuku – od pop/rocku cez progresív, power, alternatív a dokonca aj death metal. Silné rytmiky, gitary, klávesy spolu s vokálmi vytvorili 10 výborných piesní, ktoré mixujú žánre, prinášajú chytľavé melódie a masívne riffy.

Mad Doctor: Všetko, čo si dokážu predstaviť. Spravili sme to najlepšie čo dokážeme a výsledok je silný album.

Aké sú rozdiely oproti predchádzajúcim albumom?

DP: Tento album sa dosť líši od predchodcov. Temnejší, menej orchestrálnych pasáži, viac klávesov v pozadí. Je to náš najprogresívnejší album. 😉

Čo má predstavovať jeho obal?

 Mad Doctor: Jedná sa o protagonistu nášho príbehu. Osoba, ktorá sa musí vysporiadať s vnútornými problémami.

DP: Cover má nasledujúci význam- červená predstavuje agresivitu, modrá depresiu. A nie je jasné, či sa hrdina nachádza v stave depresie, alebo agresie. A taktiež, veľa očí – dve nestačia nato, aby človek mohol vnímať všetko, čo sa deje okolo neho.

Koncerty

Čo koncerty? Kde vás budú môcť ľudia vidieť?

Mad Doctor:  Akurát sa na nich pracuje. Dúfame, že sa nám podarí zorganizovať nejaké koncerty po Európe.

DP: Áno, dúfam, že sa nám podarí zrealizovať naše plány na toto leto/jeseň.

Je možné, žeby ste navštívili aj Slovensko?

DP: Možno áno. Budúci mesiac ideme odohrať koncert s  ďalšou skupinou Korzo – ktorú sme s Mad Doctorom založili na Slovensku. Akurát sme v apríli tohto roku vydali album.

Mad Doctor: Samozrejme! Bolo by neodpustiteľne nekoncertovať na Slovensku, zvlášť keď bývame 10-15 minút od hraníc. 😉

Majesty of Revival kapela

Osobné otázky

Mohli by ste povedať niečo viac o živote členov pomimo kapelu?

DP: Všetci sme veľmi zaneprázdnení. Náš bubeník Marvin (aka Vasil) má rád programovanie, je fronted developer a taktiež gamer!

Hudobne až tak moc na metal nie je, avšak je veľkým fanúšikom Mastodonu a Mars Volta. Myroslav (aka Mad Doc) je študent medicíny, a taktiež má viacero povolaní. Veľmi talentovaný človek. Taktiež môže hrať na akomkoľvek nástroji. Každý z nás je zároveň členom viacerých skupín.

Mad Doctor: Dmitry (aka DP) je z nás jediný s hudobným vzdelaním. Taktiež je zvukový inžinier, a má domáce štúdio. Je hudobník telom i dušou. Nič preňho nie je nemožné. Anton (aka AV), náš basák, je učiteľom angličtiny. Učí súkromné hodiny a taktiež na lokálnej univerzite. Jediný ženatý – rip Anton…. 😀

Taktiež by som poprosil niekoľko slov o vašej domácej metalovej scéne?

DP: Poväčšine tu máme death a black metalové skupiny. Naša krajina je veľkým fanúšikom extrémnej hudby. Taktiež tu máme veľa takto zameraných festivalov. Ale rovnako je možné nájsť power/heavy metalové skupiny ako Morton, Sunrise.

Tak to bola posledná otázka. Ďakujem veľmi pekne za odpovede a zároveň poprosím vás o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

DP: Vďaka za otázky. Zdravím všetkých progresívnych rockerov na celom svete! Vypočujte si náš nový album, a vidíme sa na koncertoch!

Mad Doctor: Ďakujeme za interview. Drahí fanúšikovia, chceme vám poďakovať za podporu. A taktiež sa ospravedlňujeme za dlhšiu pauzu. Dúfam, že sa nikdy nezopakuje. Taktiež nás neváhajte kontaktovať.

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/majestyofrevival/
http://majestyofrevival.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCFVnyWnMlMx8aB2WiqSGIMQ/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *