Novinky z prostredia Dan McCaferty, James LaBrie, Edenbrdige, Václav Votruba

Dan McCaferty – chystaný sólo album

26.9.2019

Bývalý spevák legendárnych Nazareth – Dan McCafferty chystá sólo album. Jeho názov bude Last Testament a vyjde 18. októbra pod earMUSIC.

Bude mixom hudobných štýlov. Hudbu preň zložil český skladateľ Karel Marík a McCafferty napísal texty.

Tracklist:

  1. You And Me (Electric)
  2. Why
  3. Looking Back
  4. Tell Me (Single)
  5. I Can’t Find The One For Me
  6. Look At The Song In My Eyes
  7. Home Is Where The Heart Is
  8. My Baby
  9. Refugee
  10. Mafia
  11. Sunshine
  12. Nobody’s Home
  13. Right To Fail
  14. Bring It On Back
  15. You And Me (Acoustic)

Linky:
https://www.facebook.com/Dan-McCafferty-337291679674107/

Zdroj: Blabbermouth

James LaBrie – plány na sólo album

26.9.2019

James LaBrie 2019Spevák progresivistov Dream Theatre – James LaBrie plánuje dať do kopy nový sólo album, ktorým nadviaže na Impermanent Resonance z roku 2013. Podľa vlastných slov dúfa, že bude vydaný na ďalší rok

,,Matt [Guillory] a ja sme práve o tom začali hovoriť. Pred rokom a pol sme si mysleli, že začneme písať materiál na nasledovníka Impermanent Resonance z roku 2013. Mat je veľmi zaneprázdnený. Žije v Kalifornii a ja som v Kanade a plány sme proste nenadiktovali. Ale pred pár týždňami sme hovorili, takže dúfame že môžeme dať nejakú hudbu dohromady. Dúfajme, že niečo spravíme. Myslím, že do kocna roka 2020.” – povedal

Linky:
https://www.facebook.com/officialjameslabrie

Zdroj: Blabbermouth

Edenbrdige – chystaný album

24.9.2019

edenbridge 2019

Rakúsky symfonici Edenbrigde vydajú 25. októbra nový album Dynamind

Tracklist:

CD1:

  1. The Memory Hunter
  2. Live And Let Go
  3. Where Oceans Collide
  4. On The Other Side
  5. All Our Yesterdays
  6. The Edge Of Your World
  7. Tauerngold
  8. What Dreams May Come
  9. The Last Of His Kind
  10. Dynamind

CD2:

  1. The Memory Hunter (Instrumental)
  2. Live And Let Go (Instrumental)
  3. Where Oceans Collide (Instrumental)
  4. On The Other Side (Instrumental)
  5. All Our Yesterdays (Instrumental)
  6. The Edge Of Your World (Instrumental)
  7. Tauerngold (Instrumental)
  8. What Dreams May Come (Instrumental)
  9. The Last Of His Kind (Instrumental)
  10. Dynamind (Instrumental)

Ukážka:

Linky:
https://www.edenbridge.org/
https://www.facebook.com/EdenbridgeOfficial/

Zdroj: Steamhammer / SPV

TZ (23. září 2019)

Nové hudebně zaměřené tituly spisovatele Václava Votruby jsou nyní dostupné i jako e-knihy

Jihočeský spisovatel Václav Votruba letos vydal dvě hudebně zaměřené knihy – Monumenty I: Pětapadesát esenciálních alb s ženským zpěvem a Dark Angels: Patnáct let v temnotách. Obě jsou nyní dostupné jak v tištěné podobě, tak ve formě e-knih.

vek

„Osobně nedám dopustit na klasické tištěné knihy, ale trh s e-knihami stále roste, proto by bylo hloupé ho ignorovat. Jsem rád, že se nabídka mých e-knih rozšířila o další tituly, zájemci je seženou ve všech velkých e-shopech,“ říká Václav Votruba a dodává, že tištěné knihy se stále dají objednat například přímo u něj na mailu venca.votruba@seznam.cz, nebo ve vybraných e-shopech (Musicrecords, Rockuj, Metalgate, Viking Shop atd.).

Anotace knihy Monumenty I:

„Od Elly Fitzgerald… přes Anneke van Giersbergen… po Chelsea Wolfe. Spisovatel a velký hudební fanoušek Václav Votruba (mimo jiné autor úspěšné trilogie Kniha kovu mapující tuzemský metal) ve své nové knize Monumenty vzdává hold světovým zpěvačkám a jejich nejzásadnějším nahrávkám.

Čtenářům dává tip na pětapadesát ženských alb, která by dle jeho slov neměla chybět snad v žádné sbírce.

Jelikož vůbec neřeší žánrové hranice, stojí tak v jedné knize vedle sebe nahrávky s hlasy zpěvaček jako například BillieHoliday, Nico, Janis Joplin, Joni Mitchell, Doro Pesch, Anneke van Giersbergen, Madonna, Amy Winehouse, Diana Krall, Beth Hart, Jennie-Ann Smith nebo Chelsea Wolfe. Autor do výběru zařadil i tři tuzemské desky, kterým vévodí Bára Basiková, Věra Mazánková a Zuzana Jelínková.“

Anotace knihy Dark Angels:

„Když jsme v roce 2004 zakládali Dark Angels, měli jsme nejspíš ambice hrát nejdál 10 kilometrů od Domažlic. Kapela, to byla především jedna velká párty, ze které se ale postupně vyklubalo něco víc. Najednou tady bylo první album, koncerty po celé republice, předskakování Arakainu a dalším legendám.

Pro mladé puberťáky něco neskutečného. Je to patnáct let… Patnáct let od doby, kdy jsme ve zkušebně drtili první akordy a snili o velkých pódiích. Za tu dobu se mnoho změnilo, odehráli jsme stovky akcí, vydali několik alb, kapelou prošlo mnoho muzikantů, žánrově jsme se vyvíjeli, ale jedno zůstalo – láska k muzice.

Tato kniha je příběhem kapely, která nikdy nedosáhla nějakého skutečně významného úspěchu, ale svou rýhu (a je jen na vás, jak výraznou) na tuzemské scéně bezesporu udělala.“

E-knihy Monumenty I: Pětapadesát esenciálních alb s ženským zpěvem a Dark Angels: Patnáct let v temnotách vydalo nakladatelství E-knihy jedou.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *